Kvalifikacije za SP 2019. u Kini

Vujošević: Nismo imali sreće u žrijebu, bilo je i lakših grupa

Sport24.08.17, 14:49h

Vujošević: Nismo imali sreće u žrijebu, bilo je i lakših grupa
Najbolji bh. igrač u pretkvalifikacijama Džanan Musa kazao je da je ''zadovljan reprezentacijama u našoj grupi te da je bilo jačih grupa''

 

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2019. u Kini nastupit će u E-grupi sa selekcijama Francuske, Rusije i Belgije, odlučeno je današnjim žrijebom u Minhenu.

 

Selektor Duško Vujošević izjavio je da "njegov tim nije imao sreće u žrijebu, jer je bilo i lakših grupa".

 

- U svakom slučaju treba osmisliti strategiju i pokušati  pojačati ekipu. Svi smo apsolutno svjesni da smo plasmanom u kvalifikacije napravili jako veliki uspjeh. Ekipa, koju smo sastavili, je perspektivna, pokazala je veliki entuzijazam,  borbenost, predanost, emociju i ima prostor za napredovanje. Međutim, kad je u pitanju momentalni kvalitet, nije nešto što je posebno impresivno. Samo s ovakvim sastavom nećemo biti konkurentni u kvalifikacijama, a i ne treba gajiti iluzije da bez određenih pojačanja možemo napraviti neki ozbiljniji rezultat - kazao je Vujošević.

 

Najbolji bh. igrač u pretkvalifikacijama Džanan Musa kazao je da je "zadovljan reprezentacijama u našoj grupi te da je bilo jačih grupa".

 

- Imamo svoju šansu. Ako se odazovemo u punom sastavu, ako atmosfera bude kao što je bila, naravno, ako nam trener ozdravi u što vjerujem da hoće, uz pomoć naših navijača i svih koji vjeruju u nas nadam se da ćemo ostvariti uspjeh - kazao je Musa. 

 

Kvalifikacije počinju u novembru, a košarkaši BiH otvaraju ih susretom s Rusijom na domaćem terenu, 24. novembra. Tri dana kasnije gostuju Francuskoj, dok 22. februara 2018. u trećem kolu dočekuju Belgiju. Četvrto kolo na rasporedu je 25. februara kada košarkaši BiH idu u goste Rusiji, dok se prvi krug kvalifikacija završava u julu 2018. Reprezentacija BiH 29. juna dočekuje Francusku, dok u posljednjem kolu 2. jula ide u goste Belgiji.

 

Nakon šest kola tri ekipe će nastaviti takmičenje u drugom krugu kvalifikacija.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook