Vatrogasci i helikopter na terenu

I dalje gori u Hercegovini: Požarišta u Stocu, Konjicu, Mostaru, Dretelju...

Hronika24.08.17, 09:26h

I dalje gori u Hercegovini: Požarišta u Stocu, Konjicu, Mostaru, Dretelju...
Požar na lokalitetu Vinište - Donje selo i dalje se širi, a zbog nepristupačnog terena teško ga je gasiti

 

Požar je u jutros aktivan na lokalitetu Drežnica - Batačke lazine, općina Mostar. Požarište je na nepristupačnom terenu te je od 07:40 sati na njegovu gašenju angažiran helikopter Oružanih BiH, priopćeno je iz Operativnoga centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

 

Požari koji su prethodnih dana bili aktivni u općini Čapljini ugašeni su i pod kontrolom, dok je požar u Dretelju još djelimično aktivan i treba ga gasiti.

 

Angažirane snage i ugrožena područja općine Čapljina u srijedu oko 15:00 sati obišlo je i izaslanstvo Vlade HNŽ-a na čelu s premijerom Nevenkom Hercegom, ravnateljem Uprave za CZ i Vatrogastvo HNŽ-a Eugenom Ćubelom, načelnikom općine Čapljina Smiljanom Vidićem i generalom Oružanih snaga BiH Ivom Jerkićem.

 

U općini Konjic i dalje je aktivan požar na lokalitetu Javorik gdje gori nisko raslinje i bukova šuma. Na terenu su djelatnici Šumarstva Prenj i jedna vatrogasna ekipa s vatrogasnim vozilom.

 

Požar na lokalitetu Vinište - Donje selo i dalje se širi, a zbog nepristupačnog terena teško ga je gasiti. PVP Konjic je na terenu gdje čuva kuće i prateće objekte.

 

U stolačkoj općini, na lokaciji Bačnik još uvijek je aktivan požar, a gori trava i nisko raslinje. Požar trenutno ne prijeti naseljenim mjestima i na  požarištu su pripadnici DVD-a Stolac i lokalno stanovništvo.

 

Inače u protekla 24 sata na području HNŽ-a zabilježeno je još dvadesetak požara koji su ugašeni, navodi se u priopćenju.  

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook