Video / Šest osoba završilo u Hitnoj

Sukob policije i demonstranata u Vitezu: Udarili trudnu ženu, jednoj izbili zub, a drugu su udarali po glavi...

Hronika24.08.17, 09:11h

Sukob policije i demonstranata u Vitezu: Udarili trudnu ženu, jednoj izbili zub, a drugu su udarali po glavi...
U MUP-u Srednjobosanskog kantona su kazali da je izvršena deblokada puta Vitez - Kruščica

 

U mjestu Kruščica kod Viteza jutros oko 5 sati došlo je do fizičkog sukoba specijalaca MUP-a SBK i mještana koji protestuju protiv izgradnje hidrocentrale.

 

Prema riječima sudionice protestnog skupa sve je počelo rano jutros, oko 5 sati, kada su na stigle mašine i specijalci koji su zahtjevali od demonstranata da se sklone.

 

"Mi smo sjele na most. Blizu 40 ženskih osoba odbilo se skloniti, a onda su oni počeli da nas tuku. Šest žena je u Hitnoj završilo, a 12 su uhapsili. Udarali su žene, nastao je haos. Udarili su trudnu ženu, jednoj su izbili zub, a drugu su udarali po glavi oko očiju", kazala je učesnica protesta.

 

Prema njihovim riječima, skup u Kruščici je trebao dobiti podršku i žena iz Zenice, ali je njihov autobus zaustavljen i onemogućeno im je da stignu u mjesto kraj Viteza.

 

"Ovo nam je država", poručila je uplakana žena.

 

 

U MUP-u Srednjobosanskog kantona su kazali da je izvršena deblokada puta Vitez - Kruščica.

 

"Problem je postojao duže vrijeme. Policija je imala nadležnost da obezbjedi nesmetan prolazak i put je sada prohodan. Drugih informacija o povrijeđenim ili upotrebi sile za sada nemamo", rečeno je u MUP-u SBK.

 

Podsjetimo, demonstranti u šatorima spavaju više od 20 dana. Oni tvrde da bi izgradnjom dvije hidroelektrane ovo izletište bilo u potpunosti uništeno.

 

Video prilog pogledajte OVDJE.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook