LJETU NIJE KRAJ

Pripremite se, vraćaju nam se opet paklene vrućine: Evo šta nas čeka sve do kraja avgusta...

Hronika23.08.17, 13:22h

Pripremite se, vraćaju nam se opet paklene vrućine: Evo šta nas čeka sve do kraja avgusta...
Već od sutra stižu nove paklene vrućine koje će na jugu BiH temperaturu podizati i do 40 stepeni, a u unutrašnjosti zemlje bit će koji stepen niže


Nakon kišnog vikenda i nekoliko ugodnih i svježijih dana, danas je u cijeloj Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme, uz vjetar slab sjevernog smjera. No, temperature se ponovo penju pa će se danas najviša dnevna temperatura zraka većinom kretati između 23 i 28°C, a na jugu zemlje do 32°C.

 

Međutim, već od sutra stižu nove paklene vrućine koje će na jugu BiH temperaturu podizati i do 40 stepeni, a u unutrašnjosti zemlje bit će koji stepen niže.


Evo šta nas, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, čeka narednih dana...

 

U četvrtak, 24. avgusta, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.


U petak, 25. avgusta, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 35°C.


U subotu, 26. avgusta, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 17°C, na jugu od 18 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 37°C.


U nedjelju, 27. avgusta, u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu od 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 33 i 38°C.

 

Novi toplotni talas u cijeloj BiH, ali i regionu prognozira se od 26. avgusta pa sve do kraja mjeseca. Minimalne temperature u posljednjoj sedmici  avgusta u Bosni se očekuju od 15 do 20, a u Hercegovini od 17 do 22 stepena. Maksimum temperature u Bosni se prognozira do 36, a u Hercegovini do čak 40 °C.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook