VIDEO/ U BH. KINA STIŽE 2018. GODINE

Počelo snimanje nastavka hit filma 'Mama Mia': Šta se dalje dešavalo na grčkom ostrvu Kalokairi?

Kultura23.08.17, 11:37h

Počelo snimanje nastavka hit filma 'Mama Mia': Šta se dalje dešavalo na grčkom ostrvu Kalokairi?
Deset godina poslije filma Mama Mia!. koji je zaradio više od 600 miliona dolara širom svijeta, vraćamo se na čarobno grčko ostrvo Kalokairi i uz potpuno novu i originalnu muziku zasnovanu na pjesmama popularne grupe ABBA

 

 

U utorak, 22. augusta, počelo je snimanje nastavka hit filma iz 2008. godine, "MAMA MIA! IDEMO PONOVO" (MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN)!

 
Deset godina poslije filma Mama Mia!. koji je zaradio više od 600 miliona dolara širom svijeta, vraćamo se na čarobno grčko ostrvo Kalokairi i uz potpuno novu i originalnu muziku zasnovanu na pjesmama popularne grupe ABBA. Uz glumačku ekipu iz prvog dijela, koju je obogatila Lily James (Pepeljuga, Vozač) u ulozi mlade Donne, ova muzička komedija u naša kina stiže 19. jula 2018. godine.


Ulogu Donne i ovoga puta tumačit će jedna od najboljih glumica ikada, dobitnica Oskara, Meryl Streep, zajedno sa Julie Walters kao Rosie i Christine Baranski u ulozi Tanye.

 

mamamia


Amanda Seyfried i Dominic Cooper i u nastavku su Sophie i Sky, dok se Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård i oskarovac Colin Firth vraćaju ulogama potencijalnih Sophinih očeva, Sama, Bila i Harrya. Radnja filma nas vraća naprijed - nazad kroz vrijeme kako bismo vidjeli na koji način su se gradili odnosi među likovima kakvi su danas.

 
"Mama Mia! Idemo ponovo" i ovoga puta produciraju Judy Craymer i Gary Goetzman, dok je Craymer takođe i jedan od tvoraca i producent svjetski poznatog i uspješnog pozorišnog mjuzikla. Ol Parker (scenarista filma Best Exotic Marigold Hotel) scenarista je i redatelj ovog nastavka. Benny Andersson i Björn Ulvaeus radili su muziku i tekst za ovaj film.

 
Sa velikim nestrpljenjem i uzbuđenjem čekamo 2018. godinu kada u naša kina stiže vedri i raspjevani film MAMA MIA! IDEMO PONOVO!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook