Borba s požarima

Helikopter Oružanih snaga BiH iza 18 sati stiže u Čapljinu

Hronika22.08.17, 17:11h

Helikopter Oružanih snaga BiH iza 18 sati stiže u Čapljinu
U proteklih 48 sati veliki broj požara izbio je širom Hercegovine, a zbog dugotrajne suše i vjetra, vatra se jako brzi i lako širi

 

Dolazak helikoptera Oružanih snaga BiH, koji bi trebao pomoći hercegovačkim vatrogascima u borbi s brojnim požarima, očekuje se danas iza 18 sati, kazao je Feni direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

 

- Već dva-tri dana traju intenzivne aktivnosti na gaženju požara, pogotovo na području Čapljine, Čitluka, Međugorje, Neuma i Ravnog. Danas poslijepodne stići će helikopter koji će djelovati na području Čapljine gdje je trenutno najteža situacija - kazao je Solak.

 

Po njegovim riječima, iako gasitelji imaju pune ruke posla, situacija nije kritična.

 

- U stalnom smo kontaktu s ljudima na terenu i situacija je uglavnom pod kontrolom. Nemamo ugroženog stanovništva, nemamo evakuiranih ljudi, niti izgorjelih kuća. Uglavnom gori trava i nisko raslinje - dodao je Solak.

 

U proteklih 48 sati veliki broj požara izbio je širom Hercegovine, a zbog dugotrajne suše i vjetra, vatra se jako brzi i lako širi.

 

Svi pripadnici profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi su angažirani i praktično bez odmora nastoje obuzdati vatrenu stihiju i spriječiti širenje požara.

 

Iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar kažu kako je proteklih dana petorici vatrogasaca ukazana liječnička pomoć zbog udisanja dima.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook