Tužilaštvo Kantona Sarajevo

Zatražen pritvor za Sinanovića, Karavdića, Halilovića i Hasanovića zbog dvostrukog ubistva u Ilijašu

Hronika22.08.17, 11:20h

Zatražen pritvor za Sinanovića, Karavdića, Halilovića i Hasanovića zbog dvostrukog ubistva u Ilijašu
Za prvu trojicu - Sinanovića, Karavdića i Halilovića pritvor je zatražen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i uznemiravanja javnosti, odnosno narušavanja javnog reda, a za četvrtoosumnjičenog Hasanovića, pored pobrojanih razloga, i zbog opasnosti od bjekstva


Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) uputilo je Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) prijedlog za određivanje mjere pritvora za četvoricu osumnjičenih u vezi s dvostrukim ubistvom u Ilijašu - potvrdio je Feni glasnogovornik ovog tužilaštva Alem Hamzić.



Prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora upućen je nakon ispitivanja osumnjičenih - Munira Sinanovića, Muamera Karavdića, Armina Halilovića i Damira Hasanovića.



Za prvu trojicu - Sinanovića, Karavdića i Halilovića pritvor je zatražen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i uznemiravanja javnosti, odnosno narušavanja javnog reda, a za četvrtoosumnjičenog Hasanovića, pored pobrojanih razloga, i zbog opasnosti od bjekstva.



Podsjećanja radi, dvije osobe, inicijala I. M. i H. N., preminule su usljed teških povreda koje su u noći sa subote na nedjelju zadobile u tučnjavi u sarajevskoj općini Ilijaš u kojoj je sudjelovalo više osoba uz korištenje hladnog oružja (noževa).  



Osumnjičeni su nakon hapšenja i 24-satnog zadržavanja, odnosno kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a KS, u ponedjeljak predani u nadležnost Tužilaštva KS.

 

(FENA/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook