SIPA u borbi protiv dilera

U akciji 'Povratnik' uhapšena još jedna osoba, oduzet heroin visokog kvaliteta i čistoće

Hronika22.08.17, 10:19h

U akciji 'Povratnik' uhapšena još jedna osoba, oduzet heroin visokog kvaliteta i čistoće
Također, pronađena su i oko dva kilograma smjese za miksanje koja, vjerovatno, sadrži određeni procenat heroina i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su sinoć u nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva "Povratnik" uhapsili još jednu osumnjičenu osobu za kojom se tragalo.



Naime, policijski službenici SIPA-e i policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH otkrili su lokacije na kojima su skrivana narkotička sredstva, te su sinoć pretresli još jedan objekt na području Brčko distrikta BiH. Pronađeno je i oduzeto 660 grama praškaste materije, a nakon preliminarnog vještačenja utvrđeno je da se radi o heroinu visokog kvaliteta i stepena čistoće.

 

Također, pronađena su i oko dva kilograma smjese za miksanje koja, vjerovatno, sadrži određeni procenat heroina i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.   

 

Aktivnosti su realizirane po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a nakon kriminalističke obrade osoba lišena slobode bit će predata na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.

 

Aktivnosti u vezi s ovim predmetom intenzivno se nastavljaju, saopćeno je iz SIPA-e. 

 

(FENA/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook