Nakon uspješnih pretkvalifikacija za SP u Kini

Košarkaši BiH doputovali u Sarajevo: 'Sada je najvažnije da Vujošević ozdravi i ostane s nama'

Sport21.08.17, 19:32h

Košarkaši BiH doputovali u Sarajevo: 'Sada je najvažnije da Vujošević ozdravi i ostane s nama'
Pokazali smo šta znači boriti se srcem, borili smo se jedan za drugog. Sada se trebamo pripremati za nove pobjede, izjavio je Musa

 

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine vratila se danas u Sarajevo, nakon što je subotnjom pobjedom protiv selekcije Armenije uspješno okončala pretkvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. 

 

Najbolji košarkaši BiH doputovali su u Sarajevo bez kapitena Adina Vrabca, koji je otputovao u Španiju gdje će potpisati ugovor s ekipom Tenerifea.  

 

Pomoćni trener u reprezentaciji Mensur Bajramović, koji je s klupe predvodio ekipu u Armeniji zbog izostanka selektora Duška Vujoševića, rekao je da će selektor ostati na kormilu reprezentacije BiH kada se oporavi.

 

- U ekipi vlada veliko zadovoljstvo zbog postignutih rezultata. Imali smo mnogo problema, a posebno nas je pogodila Vujoševićeva bolest. Nedostajao je igračima i stručnom štabu, a igrači su posebno dobro igrali za njega. Napredak je bio vidljiv, a to je uvijek tako kada se dobro radi. Mislim da je sada najvažnije da Duško ozdravi i ostane s nama, a neki su pogrešno procijenili da će nas napustiti nakon pretkvalifikacija - rekao je Bajramović. 

 

Dodao je da će nakon žrijeba kvalifikacijskih grupa za svjetsko prvenstvo s Vujoševićem procijeniti ekipu, nakon čega će biti donesene neke odluke. 

 

- Stvorili smo odličnu bazu košarkaša koji će sigurno mnogo napredovati i u narednoj sezoni - zaključio je Bajramović. 

 

Košarkaš BiH Džanan Musa zadovoljan je igrama selekcije BiH, a nagovijestio je nove pobjede selekcije naše zemlje.

 

-  Pokazali smo šta znači boriti se srcem, borili smo se jedan za drugog. Sada se trebamo pripremati za nove pobjede - izjavio je Musa.

 

Centar reprezentacije BiH Obrad Tomić naglašava da je ekipa pokazala karakter nakon domaćeg poraza protiv Švedske. 

 

- Domaći poraz protiv Švedske nam je svima teško pao, ali pokazali smo karakter, te s dvije uzastopne gostujuće pobjede uspjeli ostvariti cilj - podvukao je Tomić. 

 

Reprezentacija BiH završila je pretkvalifikacije na drugom mjestu u grupi, iza prvoplasirane Švedske. Košarkaši BiH će saznati protivnike u kvalifikacijama nakon žrijeba koji će 24. augusta biti obavljen u Minhenu. 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook