Veliki derbi pripao timu s Grbavice

Željezničar slavio na Koševu: Penali, crveni kartoni i solidan fudbal

Sport19.08.17, 22:08h

Željezničar slavio na Koševu: Penali, crveni kartoni i solidan fudbal
U drugom poluvremenu nešto ofanzivnija igra Sarajeva, posebno na samom startu. Rezervista Nedim Hadžić je izborio jedanaesterac za domaći tim u 55. minuti, ali je Kjosevski “pročitao” Rahmanovića i tako odbranio najbolju priliku domaćem timu

 

U 132. ukupno, a 112. sarajevskom derbiju odigranom na stadionu "Asim Ferhatović Hase" fudbaleri Željezničara su, kao gosti, slavili minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

 

Derbi je krenuo pravom dramom. Već u trećoj minuti Goran Zakarić je išao ka golu Sarajeva sam, ali ga je sa leđa oborio Perica Ivetić. Sudija Tomislav Čuić je dosudio jedanaesterac za Želju, uz direktan crveni karton za braniča Sarajeva.

 

Siguran egzekutor sa bijele tačke bio je Zajko Zeba. Željezničar je u tim momentima imao brojčanu prednost na terenu, ali je Sarajevo preuzelo posjed lopte i kreiralo nekoliko akcija. Međutim, napadi Željezničara su bili itekako opasni, pa se tako izdvajaju šutevi Zakarića u 34. minuti nakon greške odbrane Sarajeva, a onda i pokušaj Zajmovića koji je bio neometan tri metra od gola domaćih, no šutirao je preko prečke.

 

Vrlo bitan detalj dogodio se u 37. minuti kada je Sinan Ramović, potpuno bespotrebno, dobio drugi žuti karton zbog udaranja protivničkog igrača po nozi, iako je lopta odavno krenula u drugom smjeru. Sudija Čuić mu je pokazao put u svlačionicu. Sarajevo je nastavilo sa građenjem napada, ali do poluvremena nije bilo promjene rezultata.

 

U drugom poluvremenu nešto ofanzivnija igra Sarajeva, posebno na samom startu. Rezervista Nedim Hadžić je izborio jedanaesterac za domaći tim u 55. minuti, ali je Kjosevski “pročitao” Rahmanovića i tako odbranio najbolju priliku domaćem timu.

 

Već u narednom napadu gosti sa Grbavice su imali fenomenalnu priliku, ali je Zakarić pogodio stativu nakon silovitog šuta sa desetak metara udaljenosti od gola. U 67. minuti Mersudin Ahmetović propušta još jednu veliku priliku za svoj tim. Iskosa sa desne strane šutirao je, ali je lopta izbačena gotovo sa gol-linije.

 

Dobru priliku Plavi su propustili u 75. minuti. Zeba je centrirao iz slobodnog udarca, a dvojica fudbalera Želje kasne na loptu ispred gola Pavlovića. Kako se meč približavao kraju, tako su igrači i jedne i druge ekipe bili sve umorniji. Plavi su pokušavali iz kontri, dok je Sarajevo imalo više loptu u svom posjedu.

 

(scsport.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook