PROGNOZA ZA DRUGI DAN VIKENDA

Stižu kiša, pljuskovi i grmljavina, a s njima i zahlađenje: Jutarnje temperature tek 9 stepeni...

Hronika19.08.17, 11:38h

Stižu kiša, pljuskovi i grmljavina, a s njima i zahlađenje: Jutarnje temperature tek 9 stepeni...
Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu BiH. Poslijepodne prestanak padavina u Krajini

 

U većem dijelu BiH sutra oblačno s pljuskovima , u ponedjeljak razvedravanje

 

U Bosni će sutra biti pretežno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu BiH. Poslijepodne prestanak padavina u Krajini. Na jugu Hercegovini bit će uglavnom bez padavina.

 

U Bosni će puhat slab do umjeren, sjeverozapadni vjetar, a u Hercegovini, umjeren, jugozapadni. Prema kraju dana u Hercegovini vjetar u skretanju na sjeverne smjerove. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 18 do 23, na jugu od 29 do 34 stepena. 

 

U jutarnjim satima u ponedjeljak, u centralnim i istočnim područjima Bosne bit će pretežno oblačno, ponegdje uz slabu kišu. U ostatku dana postepeno razvedravanje. U ostatku BiH bit će pretežno sunčano. Jutarnje temperature od 9 do 15, na jugu od 17 do 23, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 28 do 33 stepena. 

 

U BiH će u utorak biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 9 do 14, na jugu od 16 do 21, a dnevne od 21 do 27, na jugu od 28 do 33 stepena. 

 

U srijedu će biti sunčano uz malu oblačnost. Jutarnje temperature od 9 do 14, na jugu od 16 do 22, a dnevne od 26 do 32, na jugu do 35 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


Bioprognoza za sutra relativno nepovoljna, moguća glavobolja i dekoncentracija

 

Nestabilne vremenske prilike sutra će uslovljavati relativno nepovoljnu biometeorološku prognozu, pri čemu su od meteoropatskih reakcija moguće glavobolja, promjene raspoloženja i dekoncentracija.



Posebna pažnja skreće se na učesnike u saobraćaju, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook