VIDEO/ Napad na ljetovalište Cambrils

Zastrašujući snimak: Pogledajte trenutak likvidacije teroriste u Španiji

Hronika18.08.17, 15:16h

Zastrašujući snimak: Pogledajte trenutak likvidacije teroriste u Španiji
Na snimku koji je objavljen, vidi se kako je terorista pogođen s nekoliko metaka, ali se podigao na noge uzvikujući parole i krenuo prema naoružanim policajcima, koji su ponovo pucali na njega i ubili ga

 

Na internetu se pojavio snimak likvidacije teroriste koji je učestvovao u napadu na špansko ljetovalište Cambrils u kojem je povrijeđeno sedmero ljudi.

 

Naime, samo osam sati poslije terorističkog napada u Barceloni, u kojem je poginulo 14 ljudi, u Cambrilsu se dogodio još jedan napad - automobil je uletio među pješake.

 

U obračunu s policijom, ubijeno je pet napadača. Na snimku koji je objavljen, vidi se kako je terorista pogođen s nekoliko metaka, ali se podigao na noge uzvikujući parole i krenuo prema naoružanim policajcima, koji su ponovo pucali na njega i ubili ga.

 

- Nekoliko terorista pokušalo je kombijem da se zaleti u pješake u pješačkoj zoni u Cambrilsu, ali im se vozilo prevrnulo nakon čega je policija ubila četvoricu. Jednog teroristu policajci su ranili na promenadi - javio je lokalni radio.

 

Ranjeni napadač je kasnije podlegao ranama i umro u bolnici.
 

 

(Avazz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook