Ispred Vječne vatre u Sarajevu

Večeras koncert 'Plavog orkestra', očekuje se 40.000 posjetilaca

Zabava18.08.17, 08:58h

Večeras koncert 'Plavog orkestra', očekuje se 40.000 posjetilaca
Članovi benda, poznati kao ''vječiti dječaci'', svojim hitovima već decenijama uveseljavaju mlađe i starije generacije

 

Kultni sarajevski bend "Plavi orkestar" večeras će ispred Vječne vatre građanima i turistima pokloniti koncert u okviru turneje "Everblue Live 2017".


Članovi benda, poznati kao "vječiti dječaci", svojim hitovima već decenijama uveseljavaju mlađe i starije generacije.


Izvršni producent Rijad Vojniković očekuje da će na koncertu biti oko 40.000 posjetilaca te je zahvalio svima koji su im pomogli da u kratkom periodu organiziraju koncert.


Koncert počinje u 22.30 sati. 


Režim odvijanja javnog gradskog prevoza u Sarajevu bit će izmijenjen danas zbog pripreme i održavanja koncerta benda "Plavi orkestar" ispred "Vječne vatre", saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću KJKP "Gras".


Tako, u skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, od 22.00 sati do kraja radnog vremena tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji na relaciji Skenderija - Baščaršija - Higijenski Zavod i odvijat će se preko okretnice Skenderija.


Autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije - Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom, navode iz "Grasa".


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook