Istup mladog vijećnika izazvao buru

Reagovanje iz SDP-a: Red je da mladog kvazipolitičara naučimo nekoliko činjenica iz bliže i dalje historije BiH...

Front17.08.17, 17:30h

Reagovanje iz SDP-a: Red je da mladog kvazipolitičara naučimo nekoliko činjenica iz bliže i dalje historije BiH...
Forum mladih SDPBiH poručuje vijećniku Dautoviću da bi bilo bolje da se fokusira na mijenjanje ekonomske situacije u BiH, da mijenja način razmišljanja, da se bavi stvaranjem boljeg ambijenta življenja i prosperitetnijeg ulaganja, spriječavanjem odlaska mladih, vodosnadbijevanjem u KS, itd

 

Forum mladih SDPBiH oštro osuđuje ponovni napad na antifašističke tekovine države Bosne i Hercegovine i ime Josipa Broza Tita, najzaslužnijeg pojedinca iz narodnooslobodilačke borbe koja je donijela oslobođenje naše države od fašizma 1945. godine i dala državi sadašnje granice.

 

Današnji istup mladog vijećnika SDA Tarika Dautovića, navode iz SDP-a, jasan je pokazatelj revizionističkog odnosa mladih nacionalista koji pokazuju da prate svjetski trend rastućeg fašizma. Svojim iskazom da „neće glavna sarajevska ulica nositi ime tog zločinca, diktatora, vođe totalitarističko-komunističko-zločinačko-ateističkog sistema koji je zatirao svako sjeme muslimanskog, bošnjačkog intelekta. Zvat će se Alije Izetbegovića. I nikome se nećemo pravdati i prilagođavati“ jasno pokazuje svoje lično nepoznavanje historije Bosne i Hercegovine ili pokazuje samo vještu instrukciju starijih kolega iz stranke da fašizam bolje prolazi kad se mijenjaju činjenice.

 

-Red je da mladog kvazipolitičara naučimo nekoliko činjenica iz bliže i dalje historije BiH. Neka se prisjeti da je za vrijeme Tita izmijenjen Ustav SFRJ, tačnije 1974. godine i time dato pravo muslimanima da se izjasne kao ravnopravni narod sa svim narodima i narodnostima tadašnje države, ali i da su vrlo odgovorne funkcije u tom sistemu obavljali upravo pripadnici islamske vjere, Muslimani - ističese u saopćenju mladih SDP-a.

 

Također, pozivaju mladog vijećnika da posjeti Spomen park Vraca i pročita imena narodnih heroja i boraca koji su dali živote za ovaj grad u Drugom svjetskom ratu. Vjeruju da će naći pripadnike istog etničkog korpusa kao i on sam. Samo ovim činjenicama, pomišljenju mladih SDP-a BiH, pada teza o „zatiranju bošnjačkog intelekta“ i ne može se uzeti kao ozbiljna ocjena.

 

Forum mladih SDPBiH poručuje vijećniku Dautoviću da bi bilo bolje da se fokusira na mijenjanje ekonomske situacije u BiH, da mijenja način razmišljanja, da se bavi stvaranjem boljeg ambijenta življenja i prosperitetnijeg ulaganja, spriječavanjem odlaska mladih, vodosnadbijevanjem u KS, itd.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook