Borba s vatrenom stihijom na hrvatskom primorju

Vatra na 100 metara od kuća: U Dalmaciji još gori - na teren izašla i vojska, čekaju se kanaderi

Hronika17.08.17, 09:15h

Vatra na 100 metara od kuća: U Dalmaciji još gori - na teren izašla i vojska, čekaju se kanaderi
Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je da je "50 vojnika poslano u pomoć vatrogascima na Svilaji. Požarišta kod Rogoznice i Šestanovca su pod kontrolom"

 

Požari na području Šibenika u Hrvatskoj još uvijek su aktivni, no u četvrtak ujutro kuće nisu ugrožene ni u Raslini ni u Zatonu gdje je sinoć bilo najkritičnije. Vatra je došla na stotinjak metara od kuća, ali požar je pod kontrolom i za sada nema opasnosti da će se proširiti.

 

Gori i na Svilaji, a požari kod Rogoznice i Šestanovca su pod kontrolom.

 

Na požarištu je i dalje 85 vatrogasaca s 32 vozila te 72 pripadnika vojske, a očekuje se dolazak zračnih snaga, rekli su za N1 iz šibenskog centra 112.

 

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je da je "50 vojnika poslano u pomoć vatrogascima na Svilaji. Požarišta kod Rogoznice i Šestanovca su pod kontrolom".

 

"Puno je bolje nego prije sat vremena, u ovom trenutku kuće ni u Zatonu ni u Raslini nisu ugrožene. Požar je aktivan na nepristupačnom području od 250 hektara. Kad rasporedimo sve snage, vatrogasce i pripadnike vojnih snaga, krenut ćemo i do jutra kanimo staviti požar pod kontrolu", kazao je sinoć oko 22 sata zapovjednik JVP Šibenik, Volimir Milošević.

 

Potpredsjednik vlade i ministar odbrane Republike Hrvatske Damir Krstičević došao je u srijedu na požarište u Šibensko-kninskoj županiji te tokom večeri, zajedno sa Županijskim vatrogasnim zapovjednikom Šibensko-kninske županije Darkom Dukićem, obišao požarišta Raslina-Zaton, saopćeno je iz Ministarstva.

 

"Treba zahvaliti svima koji gase cijeli dan, mještanima, vatrogascima, zračnim snagama. Širok je to prostor, jedan je požar, ali ima više krakova", kazao je Krstičević.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook