FOTO/ Slavni glumac dobitnik Počasnog srca Sarajeva

John Cleese prošetao crvenim tepihom: Zvijezda 'Monty Pythona' strpljivo se rukovala s 'vojskom' obožavatelja

Mediji16.08.17, 20:42h

John Cleese prošetao crvenim tepihom: Zvijezda 'Monty Pythona' strpljivo se rukovala s 'vojskom' obožavatelja
Legenda filmskog svijeta će večeras u Ljetnom kinu Raiffeisen primiti i najveće priznanje festivala Počasno Srce Sarajeva, nakon čega će se obratiti publici

 

Nagrađivani britanski glumac, komičar i pisac, John Cleese, prošetao je crvenim tepihom 23. Sarajevo Film Festivala.

 

Zvijezda "Monty Pythona" je svojim dolaskom na crveni tepih upotpunila šestu noć festivala, te je dobro raspoložen i strpljivo odgovarao na pitanja obožavatelja i rukovao se sa njima.

 

Legenda filmskog svijeta će večeras u Ljetnom kinu Raiffeisen primiti i najveće priznanje festivala Počasno Srce Sarajeva, nakon čega će se obratiti publici.

 

Za savršen završetak dodjele nagrade bit će prikazan i njegov film ''Riba zvana Wanda''.

 

Cleese je sinoć stigao u Sarajevo, a na aerodromu su ga sačekali novinari i fotoreporteri, ali glumac nije davao izjave za medije. Današnji dan je proveo u obilaženju znamenitosti grada, te je posjetio jedan od najpoznatijih sarajevskih restorana ''Kod Kibeta'' gdje je uživao u tradicionalnoj kuhinji.

 

Crvenim tepihom večeras su prošetale i brojne druge poznate ličnosti, između ostalih i Dino Merlin kao i Hana Jušić, mlada hrvatska rediteljica, debitantica filma "Ne gledaj mi u pijat", koji je prikazan na SFF-u.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Anadolija/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook