Skandalozne reakcije iz RS-a

Snimanje filma o Aliji je jednako veličanju Hitlera, zato treba snimiti film o srpskim herojima Mladiću i Karadžiću!

Hronika16.08.17, 14:04h

Snimanje filma o Aliji je jednako veličanju Hitlera, zato treba snimiti film o srpskim herojima Mladiću i Karadžiću!
Snimanje filma o Aliji Izetbegoviću u Udruženju doživljavaju kao smišljenu provokaciju i najveću uvredu za srpske žrtve i njihove porodice

 

Udruženje građana "Istočna alternativa" Republike Srpske ocijenilo je da je snimanje filma i serije o Aliji Izetbegoviću smišljena provokacija i uvreda za srpske žrtve i zatražilo da se kao odgovor organizuje snimanje filmova o srpskim herojima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću.

 

Za "Istočnu alternativu" snimanje filma i televizijske serije o Aliji Izetbegoviću isto je kao kada bi se snimao afirmativni film o Adolfu Hitleru ili Anti Paveliću i popularisao fašizam i nacizam.


U Udruženju navode da za srpski narod nema razlike između Alije, Hitlera i Pavelića, jer su sva trojica bili nacisti i imali cilj da unište ovaj narod.


"Јedina razlika je u tome što je Alija Izetbegović tu namjeru pokušao realizovati dva puta, jednom kao mladi ustaški vojnik Nezavisne Države Hrvatske /NDH/, a drugi put kao vođa i komandant muslimanskih snaga, koje su imale za cilj progon, etničko čišćenje i uništenje srpskog naroda u BiH", navodi se u saopštenju.


Snimanje filma o Aliji Izetbegoviću u Udruženju doživljavaju kao smišljenu provokaciju i najveću uvredu za srpske žrtve i njihove porodice.


"Svi zločini, koji su počinjeni nad Srbima u posljednjem ratu mogu se pripisati Aliji Izetbegoviću, kao vođi i komandantu muslimanskih jedinica, koji je podsticao, odobravao i naređivao zločine i nagrađivao počinioce oficirskim činovima i drugim povlasticama", naglašava predsjednik "Istočne alternative" Vojin Pavlović.


On navodi da je Alija Izetbegović kao radikalni islamista imao namjeru i išao ka potpunom uništenju srpskog naroda sa lijeve strane Drine.


"Da mu je to slučajno pošlo za rukom, nastavio bi ka ostvarenju svog životnog sna, a to je uspostavljanje islamske transverzale do Istanbula", ističe Pavlović i dodaje da Republika Srpska mora oštro odgovoriti na ovu provokaciju.


"Bez ikakvog ustezanja trebalo bi početi pripreme i organizovati snimanje filmova o srpskim herojima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, koji su organizovali otpor zahvaljujući kome nije došlo do nestanka Srba i zatiranja tragova srpskog postojanja sa lijeve strane Drine", poručuje Pavlović.

 

(RTRS, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook