Uvršten u zvaničnu selekciju

Film Timura Makarevića 'Ništa, samo vjetar' na Raindance Film Festivalu

Kultura16.08.17, 10:13h

Film Timura Makarevića 'Ništa, samo vjetar' na Raindance Film Festivalu
Glavne uloge u filmu tumače Boris Glibušić, Džana Pinjo, Lina Sundén i Aldin Omerović

 

Igrani film ''Ništa, samo vjetar'', reditelja i scenariste Timura Makarevića, nastao u produkciji SCCA/pro.ba, uvršten je u zvaničnu selekciju 25. Raindance Film Festivala, koji će biti održan od 20. septembra do 1. oktobra.

 

nista-samo-vjetar2

 

Makarevićev debitantski film prati Vedrana koji iz Malmea stiže u prvu posjetu Sarajevu nakon 18 godina izbivanja. Glavne uloge u filmu tumače Boris Glibušić, Džana Pinjo, Lina Sundén i Aldin Omerović.

 

Autorsku ekipu čine direktor fotografije Barbu Balasoiu, montažerka Una Gunjak, dizajnerica produkcije Sanja Džeba, dizajner zvuka Igor Čamo, kompozitori originalne muzike Karl Frid i Pär Frid, šminkerica Lamija Hadžihasanović Homarac i art direktor Emina Kujundžić.

 

nista-samo-vjetar3

 

Producenti filma su Amra Bakšić Čamo i Adis Đapo, a koproducenti China Åhlander, Klaudia Smieja, Beata Rzezniczek, Joakim Strand i Cristian Nicolescu. Film je nastao u u koprodukciji sa Chinema Film Sweden (Švedska), Madants Sp z.o.o. (Poljska), Film i Skåne (Švedska) i Digital Cube (Rumunija).

 

timur-makarevic

 

Film je nastao uz pomoć Fondacije za kinematografiju, Švedskog filmskog institute, Poljskog filmskog instituta te Eurimagesa, saopćeno je iz SCCA/pro.ba.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook