Iz SDA poručuju lideru SBB-a

Ako je Radončić napustio principe koalicije, onda neka napusti i više od 1.000 pozicija koje je dobio

Front15.08.17, 13:24h

Ako je Radončić napustio principe koalicije, onda neka napusti i više od 1.000 pozicija koje je dobio
Iz SDA navode da je "sada je potpuno jasno da je Dodik u Radončiću pronašao partnera iz poznatih vremena Sejde Bajramovića"


Glasanje Fahrudina Radončića i Saveza za bolju budućnost protiv Izvještaja o radu Vijeća ministara BiH i stalne najave da će glasati za smjenu Vijeća ministara pokazuju da SBB napušta principe na kojima je uspostavljena postojeća koalicija, saopćila je danas Stranka demokratske akcije.

 

- Ako je Radončić napustio principe koalicije i ako će glasati protiv Vijeća ministara BiH onda treba da napusti više od 1.000 pozicija koje je dobio kao član koalicije - navodi se u saopćenju.

 

Iz SDA navode da je "sada je potpuno jasno da je Dodik u Radončiću pronašao partnera iz poznatih vremena Sejde Bajramovića".

 

- Također je jasno da koalicija Radončić-Dodik, odnosno SBB-SNSD, funkcionira u punom obimu sa ključnim zadatkom slabljenja i razgradnje institucija BiH, zaustavljanja evropskog i NATO puta BiH i ekonomskog razvoja. O tome najbolje svjedoči već pomenuto glasanje SBB-a i SNSD-a o Izvještaju o Vijeću ministara, kao i koordinirani pokušaji rušenja pravosudnih institucija i OSA-e kao jedne od najvažnijih agencija na nivou države. Također je jasno da je prisna saradnja sa Dodikom koji konstantno osporava državnost BiH, a povratak Bošnjaka proglašava okupacijom Podrinja, samo nastavak sramne uloge koju je Radončić definitivno objelodanio u izjavi na suđenju u Prištini. U toj je izjavi Bošnjake optužio za početak rata, a državni vrh koji je organizirao i vodio odbranu BiH proglasio mafijom - stoji u saopćenju Službe za odnose s javnošću SDA.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook