Ipak se desilo

Tužilaštvo KS-a primilo krivičnu prijavu iz KCUS-a zbog podrške dr. Gavrankapetanoviću

Hronika15.08.17, 09:17h

Tužilaštvo KS-a primilo krivičnu prijavu iz KCUS-a zbog podrške dr. Gavrankapetanoviću
Nakon što su doktori sa Klinike za ortopediju reagirali na smjenu dr. Gavrankapetanovića, priča se nastavlja u pravosuđu

 

Dakle, ipak se desilo. Tužilaštvo Kantona Sarajevo je juče za Oslobođenje potvrdilo da je zaprimilo prijavu iz Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo vezano za nedavna dešavanja oko smjene šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića.

 

Više o toj prijavi nismo uspjeli saznati od Alema Hamzića, portparola Tužilaštva, piše Oslobođenje.

 

Podsjećamo da je, nakon najave smjene dr. Gavrankapetanovića, 15 doktora s Klinike potpisalo dopis kojim daju podršku tadašnjem šefu, ali i kojim izražavaju nezadovoljstvo zbog nametanja preustroja Klinike bez ikakvih konsultacija. Dopis je u formi zajedničke izjave upućen Upravnom odboru KCUS-a, no vrlo brzo nakon toga stigla je obavijest Upravnog odbora da je UO zadužio direktoricu KCUS-a prof. dr. Sebiju Izetbegović da pokrene krivični postupak protiv NN lica i protiv grupe NN lica koja su učestvovala u pisanju izjave.

 

Istovremeno se pojavila vijest da su tri doktora povukla svoje potpise sa izjave, a glasine o navodnom manipulisanju potpisima neki su doktori oštro i javno demantovali.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook