gala prijem u Sarajevu

Zvijezde regiona na jednom mjestu: Gdje će danas zajedno biti Emir Hadžihafizbegović, Ornela Vištica, Feđa Štukan...

Kultura15.08.17, 13:02h

Zvijezde regiona na jednom mjestu: Gdje će danas zajedno biti Emir Hadžihafizbegović, Ornela Vištica, Feđa Štukan...
Povod za prijem koji ZONA ove godine organizira su uspješni filmski projekti na kojima su Agencija i glumci radili proteklu godinu

 

Talent agencija ZONA već sedmu godinu organizira druženje sa glumcima i gostima Sarajevo Film Festivala koje će ovaj put biti održano 15. augusta u 18.30 u cafeu hotela Evropa, u sklopu Industry Drink Cinelinka SFF-a.


Povod za prijem koji ZONA ove godine organizira su uspješni filmski projekti na kojima su Agencija i glumci radili proteklu godinu. Ovaj naredni period zasigurno će obilježiti filmovi „Radegund“ Terrencea Malicka sa Erminom Sijamijom, „Kursk“ Thomasa Winterberga sa Feđom Štukanom, remake filmskog hita „Papillon“ sa Slavkom Sobinom, Goranom Navojcem, Reshadom Strikom.


- Posebno se radujemo da smo u 2017. godini radili i na britanskim serijama „Love, Lies and Records“ u kojoj će se pojaviti i naše glumice Maja Jurić i Ornela Vištica te „The Durrels“ u kojoj je igrao Goran Navojec dok će se u italijanskoj hit-seriji „Gomorra“ pojaviti Marija Škaričić. Ponosni smo i na Amilu Terzimehić, koja će biti domaćin ceremonije otvaranja Sarajevo Film Festivala a koja, uz Natašu Petrović, Emira Hadžihafizbegovića, Gordanu Boban, Maju Jurić, Selmu Alispahić, Mirsada Tuku i Slavka Sobina očekuje u ovoj godini premijeru turskog filma „Secret from the Past“, saopćeno je iz Zone.


Glumci ZONE u ovoj godini snimali su na tri kontinenta, uz spomenute i još nekoliko evropskih projekata, ponosni smo i na prvi teatarski projekt - Nataša Petrović igrala je u predstavi „Terezin“ na Off Broadwayu u New Yorku, a Emina Muftić i Armin Omerović snimali su kratki film “Salvation“ u Pekingu, saopćeno je iz Zone.

 

prijem-zone


 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook