rizik od poremećaja

Da li ste znali: Zašto muškarci ne bi smjeli konzumirati šećer?

Lifestyle11.08.17, 10:44h

Da li ste znali: Zašto muškarci ne bi smjeli konzumirati šećer?
Naime, istraživanje provedeno na londonskom Sveučilištu Institut za epidemiologiju otkrilo je kako muškarci koji unose previše šećera u organizam imaju 23 posto veće šanse da će patiti od mentalnih poremećaja od onih koji unose manje šećera

 

Šećer nije dobar za zdravlje - kako onaj rafinirani, bijeli tako i raznorazne zamjene za njega, a u pravu kolonu dokaza štetnosti uključio se još jedan koji je posvećen samo muškarcima.

 

Naime, istraživanje provedeno na londonskom Sveučilištu Institut za epidemiologiju otkrilo je kako muškarci koji unose previše šećera u organizam imaju 23 posto veće šanse da će patiti od mentalnih poremećaja od onih koji unose manje šećera. Takvi muškarci više pate od anksioznosti i depresije, prenosi Metro.

 

- Brojni su čimbenici koji utječu na poremećaje u raspoloženju, a prehrana bogata šećerom u hrani i pićima jedan je od glavnih razloga. Istraživanje nije pokazalo nikakvu povezanost između mentalnih poremećaja i unosa šećera kod žene i nije jasno zbog čega je to tako -, rekla je voditeljica istraživanja Anika Knüppel. Istraživanje je trajalo 22 godine, a obuhvatilo je ukupno 7000 ispitanika.


Ukratko - ako ste muško, stvarno je vrijeme da smanjite broj kolača, kava sa šećerom i ostalih stvari koje unosite na dnevnoj bazi, vaše mentalno zdravlje bit će vam zahvalno.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


DEPO
KOMENTARI