nepoželjno na meniju

Znate li koja je namirnica zabranjena cijeloj kraljevskoj porodici?

Nedjeljni magazin10.08.17, 19:16h

Znate li koja je namirnica zabranjena cijeloj kraljevskoj porodici?
Sve je to kako bi se spriječile eventualne zdravstvene tegobe koje bi ih omele u obavljanju njihovih kraljevskih i diplomatskih dužnosti

 

Mnogi od nas, osobito alergičari imaju popis namirnica koje trebaju izbjegavati na svom meniju. Engleska kraljevska obitelj također ima svoja pravila kad se radi o prehrani svojih članova


Engleska kraljevska obitelj ima jednu namirnicu koja je zabranjena svim članovima.

 

Britanska kraljevska obitelj nikada ne jede školjke, obzirom na to da se radi o lako kvarljivoj namirnici te da postoji veliki rizik od trovanja, objavio je portal her.ie.

 

Osim ove namirnice, Kate Middleton, njezin suprug princ William i ostatak obitelji Windsor, nikad ne jedu ni jela od mesa koja nisu dobro ispečena, a kad su u inozemstvu upozoreni su da trebaju izbjegavati vodu iz slavine.

 

Sve je to kako bi se spriječile eventualne zdravstvene tegobe koje bi ih omele u obavljanju njihovih kraljevskih i diplomatskih dužnosti.  

 

Kraljica Elizabeta II strogo se pridržava ovih uputa dok je princ Charles katkad zaobiđe ta pravila pa se tu i tamo osladi slasnim školjkama.

 

Inače, vremešna kraljica koja je ove godine proslavila 91. rođendan, ima strogi režim prehrane koji se sastoji od četiri manja obroka dnevno, a najčešće bira pečenu ribu sa salatom, ili drugu vrstu proteina s povrćem, te nastoji izbjegavati škrob. Ni ona ne može bez slatkiša pa se voli počastiti i omiljenom delicijom - čokoladnom tortom.

 

(Tportal, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook