dok banjalučani protestuju protiv službenih skupih auta

Dodik: Kada se ministri iz opozicije budu vozili na tačkama, onda će i ministri RS

Front08.08.17, 17:23h

Dodik: Kada se ministri iz opozicije budu vozili na tačkama, onda će i ministri RS
Komentarišući informaciju da je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak odustao od kupovine novog automobila, Dodik je rekao da je Crnadak odustao od toga, ali da se i dalje vozi u automobilu

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da je ministru prosvjete i kulture Republike Srpske Danetu Maleševiću potreban novi službeni automobil. On je poručio da je ministru potreban automobil i da "neće ići u tačkama kako to smatra opozicija u Republici Srpskoj" - piše Srna, a prenose Nezavisne

 

"Kada oni obezbijede da se ministar inostranih poslova BiH, član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i njihovi ministri budu vozili u tačkama i na biciklu, onda će se i oni (ministri Srpske) voziti u tome", rekao je Dodik novinarima povodom protesta građana u Banjaluci koji zahtijevaju da automobili funkcionera koji se kupuju narodnim novcem ne budu skuplji od 50.000 KM.

 

Komentarišući informaciju da je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak odustao od kupovine novog automobila, Dodik je rekao da je Crnadak odustao od toga, ali da se i dalje vozi u automobilu.

 

 "Zamislite, koliko bi morao da putuje u tačkama do Sarajeva", istakao je Dodik.

 

Komentarišući izjavu odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluke Draška Stanivukovića "da bi poslije nekih izjava najradije povukao premijera Republike Srpske za uši", Dodik je rekao da ga Stanivuković podsjeća na Nikolu Dronjka koji je, takođe, činio ovakve stvari i budalaštine i da je sada vidljivo gdje je - "ostao je dronjak, a tako će i Stanivuković".  

 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović smatra jeftinim trikovima potez Crnatka, koji je odustao od nabavke novog automobila.  

 

"Kada se pogleda unazad od dana kada je stupio na dužnost srpski član Predsjedništva BiH, odmah su kupovani automobili i to se moglo pratiti u revizorskim izvještajima. Osim toga, taj ministar inostranih poslova BiH potrošio je toliko novca na besmislena putovanja da smo mogli, na osnovu toga, da uštedimo i otvorimo još 10 ili 15 novih škola", napomenula je Cvijanovićeva.  

 

Ona je rekla da je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske trebalo da nabavi novi automobil, podsjetivši da je Vlada Srpske ranije donijela zaključak da automobili koji su kupljeni prije 2010. godine idu u proces zamjene.

 

 "To je sasvim normalno i ne želim da se nameću teme na ovaj način. Pričati priču porukama sa ovog skupa je nekorektno. Pravi se tema tamo gdje je nema", istakla je Cvijanovićeva.

 

 Prema njenim riječima, kada se budu ministri na nivou BiH Igor Crnadak, Mirko Šarović i Dragan Mektić, te član Predsjedništva BiH Ivanić i ostali vozili na biciklima, to će tada vjerovatno biti trend, pa će se i oni u Vladi Srpske na taj način voziti.  

 

Komentarišući izjavu Stanivukovića na njen račun, Cvijanovićeva je rekla da na to želi samo da kaže: "Sladak, ali nepristojan i nevaspitan - šteta".

 

 "Šteta je što u današnje doba, ni u porodici niti u okviru sistema obrazovanja ne posvećujemo dovoljno pažnje vaspitanju, već samo obrazovanju i mislim da to nije dovoljno", zaključila je Cvijanovićeva.  

 

U Banjaluci je danas protestovalo oko 200 građana, koji zahtijevaju da automobili funkcionera koji se kupuju narodnim novcem ne budu skuplji od 50.000 KM, da bude smijenjen ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević, obezbijeđeni udžbenici za djecu sa poteškoćama u razvoju na srpskom jeziku i veća budžetska izdvajanja za kulturu.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook