Gradačački sajam od 23. do 27. augusta

Šabanović: Na Sajmu šljive oko 300 izlagača iz zemlje i inozemstva

Biznis Klub08.08.17, 12:21h

Šabanović: Na Sajmu šljive oko 300 izlagača iz zemlje i inozemstva
Drugog i trećeg dana sajma, 24. i 25. augusta, održati će se II. međunarodni kongres o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima

 

Pripreme za održavanje 44. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive, koji će se održati od 23. do 27. augusta u Gradačcu, u završnoj su fazi, a očekuje se sudjelovanje oko 300 izlagača iz zemlje i inozemstva.

 

"Do sada je prijavljeno 220 sudionika i do početka sajma očekujemo da ćemo imati ukupno 300 izlagača iz zemlje i inozemstva. To nam je ovogodišnji cilj i sudeći prema interesu izlagača on bi trebao biti i ispunjen", kazao je Hašim Šabanović, direktor Gradačačkog sajma.

 

Dodao je kako će na otvaranju sajma, pored izlagača, nazočiti i veliki broj dužnosnika iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja te nekoliko veleposlanika akreditiranih u BiH.

 

"To je pokazatelj da je ovaj sajam, osim kod gospodarstvenika, uvršten i u kalendare institucija i organizacija koje sudjeluju u razvoju poljoprivrede i prehrambene industrije", istaknuo je Šabanović.

 

Ove godine, uz podršku EU ProLocal programa, bit će održana prezentacija i predavanje na temu 'Prednosti i neminovnost zajedničkog pristupa tržištu'.

 

Federalno ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u suradnji s grupacijom Svjetske banke i Veleposlanstvom Velike Britanije u BiH, prezentirat će Vodič za izvoz voća i povrća u EU iz BiH i Investicijski profil sektora voća i povrća Federacije BiH.

 

Velibor Trifković, rukovodilac sektora voća i povrća USAID/Sweden FARMA II. projekt, predstavit će Analizu vanjskotrgovinske razmjene za sektor voća s posebnim osvrtom na šljivu.

 

I ove godine znanstveno-stručno predavanje o poljoprivredi s akcentom na voćarstvo će biti održano na poljoprivrednom gazdinstvu "Krušik" u Donjem Skugriću kod Modriče (RS).

 

Drugog i trećeg dana sajma, 24. i 25. augusta, održati će se II. međunarodni kongres o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima.

 

 "Za nas Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, u organizacijskom smislu, počinje već u srijedu 9. augusta, kada se podiže montažna izložbena hala koja je sastavni dio zatvorenog sajamskog prostora uz objekt Gradačačkog sajma", zaključio je Šabanović.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook