Pismo podrške

Ortopedi i traumatolozi iz cijele BiH izrazili podršku dr. Ismetu Gavrankapetanoviću

Hronika07.08.17, 12:55h

Ortopedi i traumatolozi iz cijele BiH izrazili podršku dr. Ismetu Gavrankapetanoviću
Bilo bi jako dobro i značajno za našu struku da se ta situacija što prije okonča kao i pritisak na kolege sa Ortopedske klinike, jer zbog toga svi trpimo štetu u javnosti

 

Udruženje otropeda i traumatologa BiH uputilo je pismo podrške dr. Ismetu Gavrankapetanoviću zbog nedavne smjene sa šefa Klinike za otropediju i traumatoogiju UKCS-a.

 

Iz udruženja su istakli da se loše stanje u klinici ne može popraviti bez učešća stručnog kolegija Klinike.

 

- U praksi i u bolničkim statutima stručni kolegij je najmeritorniji da ocijeni kvalitet svakog predloženog kandidata i prijedloga koji se odnosi na ustroj klinike. Stoga se treba poštovati mišljenje većine članova kolegija, a nikako vršiti pritisak na njih. Iz tog razloga čudi reakcija UO na pismo kojim određeni broj kolega sa Ortopedske klinike izražava svoje mišljenje dajući podršku profesoru Gavrankapetanoviću.

 

Struci i ljekarima ne bi trebalo biti uskraćeno pravo iznošenja mišljenja, pogotova kada se radi o ovakvim krucijelnim pitanjima koja su bitna za funkcionisanje ovako značajne Ustanove. Bilo bi jako dobro i značajno za našu struku da se ta situacija što prije okonča kao i pritisak na kolege sa Ortopedske klinike, jer zbog toga svi trpimo štetu u javnosti.

 

Postoje samo četiri redovna profesora ortopedije i Gavrankapetanović je jedan od njih. Izveo je i obučavao na desetine mladih ortopeda, magistara i doktora nauka i njegova stručna i naučna težina je istinska, poznata i neupitna. Svojim radom jako je doprinio razvoju UKCS-a, regionalnoj i evropskoj promociju ove Ustanove.

 

Posljedice ne treba snositi niko, ponajmanje ljudi koji su zajedno sa Gavrankapetanovićem gradili Kliniku i danas rade stručan i savjestan posao – navodi se u pismu podrške dr. Ismetu Gavrankapetanoviću.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook