u dvorani mirza delibašić

Veselje u Sarajevu: BiH slavi pobjedu nad Slovačkom sa 84:71

Sport05.08.17, 21:56h

Veselje u Sarajevu: BiH slavi pobjedu nad Slovačkom sa 84:71
Bh. tim dobro je otvorio utakmicu na domaćem terenu u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu

 

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras u okviru predkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ekipu Slovačke i tako zadržala šanse za plasman u narednu rundu kvalifikacija. Konačan rezultat bio je 84:71.

 

Bh. tim dobro je otvorio utakmicu na domaćem terenu u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu. Sjajni Džanan Musa igrao je kao u transu pogađajući praktično sve što je šutirao. Bila je to njegova četvrtina za pamćenje, njegovi najbolji momenti u dresu seniorskog nacionalnog tima Bosne i Hercegovine. No, Slovaci se nisu dali i uspijevali su držati rezultatski priključak dosta dugo, praktično do kraja prvog poluvremena.

 

Na veliki odmor timovi su otišli uz vodstvo bh. reprezentacije, bilo je 38:33. Nije to bila kapitalna prednost pa je u nastavak susreta, sastav selektora Duška Vujoševića morao ući još jače kako kvalitetan rezultat ne bi izostao u ovom iznimno važnom susretu.

 

Lakša povreda večeras najboljeg igrača Muse nije poremetila Zmajeve pa su ponovo predvođeni mladim asom, domaći igrači nastavili s dobrom igrom, a prednost je konačno dobila i konkretnu potvrdu na semaforu dvorane Mirza Delibašić u Sarajevu.

 

Kako je vrijeme odmicalo, postajalo je jasnije da reprezentacija BiH ide ka prvoj pobjedi i to dosta ubjedljivim rezultatom. Konačan rezultat pravi je odraz odnosa snaga na parketu večeras. Igra koja daje nadu u konačan uspjeh u predkvalifikacijama.

 

I narednu utakmicu BiH igra na domaćem terenu, a protivnik će biti Armenija. Ovaj meč na rasporedu je u srijedu od 20 sati.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook