Savjeti za kreativce

Kako snimiti fotografije s odmora koje neće biti dosadne?

Tehno05.08.17, 14:51h

Kako snimiti fotografije s odmora koje neće biti dosadne?
Udruga savjetuje da se mjesta koja ćete posjetiti istraže unaprijed i prije odlaska na 'godišnji' osmisle kreativne ideje


Snimanje odličnih fotografija s ljetovanja nije jednostavno. Mnogi fotoamateri će imati velike probleme da svojim kreativnim nastojanjima zadive prijatelje, posebno ako se nađu u popularnim turističkim destinacijama ili ispred slavnih znamenitosti koje su fotografirane nebrojeno puta.  
 

Fotografi amateri unaprijed trebaju odustati od natjecanja s profesionalcima i njihovim nagrađenim fotografijama znamenitosti i umjesto toga se fokusirati da snime nešto drugačije, savjetuje njemačka udruga fotografa Photo-Industrieverband.

 
 
Udruga savjetuje da se mjesta koja ćete posjetiti istraže unaprijed i prije odlaska na 'godišnji' osmisle kreativne ideje.
 
 
To se može učiniti pretražujući internet, ali plodnonosnije je to učiniti gledajući turističke vodiče i otisnute fotomonografije. S tim u rukama, manja je vjerovatnoća da ćete prebrzo preskakati s fotografije na fotografiju, kažu stručnjaci. 
 
 
Kada vam sine ideja, zapišite je, dodaju. Zajedno s bilo kojim drugim idejama o uglu snimanja, svjetlu, kontrastu, dobu dana i slično. 
 
 
Sve će vam to dobro doći u času snimanja i olakšati stvaranje impresivne fotografije.
 
 
(FENA/md)
 
 

DEPO
KOMENTARI