Još jedan korak ka rekordnom transferu

Barcelona potvrdila kako je primila 222 miliona eura za Neymara

Sport03.08.17, 19:47h

Barcelona potvrdila kako je primila 222 miliona eura za Neymara
U četvrtak poslijepodne Neymarovi pravni zastupnici osobno su posjetili klupske prostorije i platili 222 miliona eura u igračevo ime kako bi se raskinuo ugovor

 

Španski nogometni gigant Barcelona objavila je kako su predstavnici brazilskog reprezentativnog napadača Neymara u četvrtak uplatili 222 miliona eura kako bi otkupili igračev ugovor čime je napravljen još jedan korak ka rekordnom transferu u Paris SG. 

 

"U četvrtak poslijepodne Neymarovi pravni zastupnici osobno su posjetili klupske prostorije i platili 222 miliona eura u igračevo ime kako bi se raskinuo ugovor. Klub će sada proslijediti UEFA-i detalje gore spomenute operacije kako bi ona mogla odlučiti o disciplinskim odgovornostima koje bi mogle proizaći iz ovog slučaja", objavila je Barcelona.

 

Ranije u četvrtak Španska nogometna liga je objavila kako odbija prihvatiti odštetnu klauzulu u visini od 222 miliona eura za odlazak brazilske zvijezde Neymara iz Barcelone u PSG jer je to potencijalno kršenje UEFA-inih pravila financijskog Fair Playa (FFP).

 

(FENA/dg)


DEPO
KOMENTARI