Izrevoltiran zbog spiska igrača

Igor Dodik poručio Vujoševiću: 'Vidimo se kad samostalna Republika Srpska bude igrala'

Sport03.08.17, 08:17h

Igor Dodik poručio Vujoševiću: 'Vidimo se kad samostalna Republika Srpska bude igrala'
Predsjednik KK Igokea izrevoltiran je što na spisku od 12 igrača za meč protiv Švedske nema nijednog od četiri igrača igosa, pa je sebi dao za pravo da komentariše poteze bh. selektora

 

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine juče je porazom otpočela pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini protiv Švedske.


Na spisku od 12 igrača nije bilo nijednog od četiri igrača Igokee, a to je bio razlog da se predsjednik ovog kluba Igor Dodik, predsjednik kluba i sin predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, na Twitteru obrati selektoru naše reprezentacije, legendarnom Dušku Vujoševiću

 

- Puna podršla momcima iz Igokee. Multietničnost na djelu. Vidimo se u budućim kvalifikacijama kada samostalna Republika Srpska bude igrala, napisao je Dodik junior, a u izjavi za portal Mondo.ba, kazao je da smatra da je razlog verbalni sukob između njega i Vujoševića, koji je počeo kada je popularni Dule postao selektor BiH.

 

- Ozbiljno sumnjam da je razlog taj verbalni sukob sa mnom. Aposlutno podržavam naše igrače bez obzira što su izostavljeni i oni će nastaviti da rade u našem klubu i da se dodatno razvijaju, kazao je Dodik. 

 

Podsjećamo, "sukob" Dodika mlađeg i Vujoševića počeo je kada se naš selektor obratio javnosti i napisao da  "BiH ima oblik srca, a srce tog srca je Sarajevo", da bi mu Dodik poručio da  "uživa u Sarajevu, okrnjenom srcu državne zajednice BiH".

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook