olakšajte sebi

Samo za trudnice: 10 savjeta kako da uspješno preživite vrelo ljeto

Lifestyle01.08.17, 14:31h

Samo za trudnice: 10 savjeta kako da uspješno preživite vrelo ljeto
Čini se očitim, ali smanjenje soli u prehrani spriječit će i oticanje

 

Svima nam je teško u vrućim danima, a budućim mama još je i teže. Pop Sugar zato donosi 10 najboljih savjeta kako da trudnice prežive ljeto. 

 

Smanjite unos soli

 

Čini se očitim, ali smanjenje soli u prehrani spriječit će i oticanje. Nemojte ju ipak skroz izbaciti jer sol sadrži jod koji je ključan za zdravlje bebe.

 

Skinite prstenje 

 

Prsti su prvo mjesto gdje ćete oteći, a vrućina u ovom slučaju samo odmaže. Na prve znakove oticanja skinite prstenje, kako ne biste imale dodatnih nepotrebnih problema.

 

Plivajte 

 

Odlazak na bazen ili u more vas neće samo ohladiti već ćete se osjećati i puno lakše.

 

Stavite vlažne obloge 

 

Namočite krpu ili ručnik i stavite ga na vrat ili čelo. Smanjit će vam se temperatura tijela, a time ćete se i manje znojiti.

 

Otiđite u kupovinu 

 

Kada vam je dosadno biti doma slobodno otiđite u neki shopping centar ili u kino. Klimatizirani su, a usput ćete obaviti i kupovinu dječjih stvari, ili ipak budimo realni, nešto ćete kupiti sebi.

 

Pijte puno tekućine 

 

Poznato je kako po ljeti moramo piti više tekućine nego inače. Osam čaša vode je preporučena mjera. Osim vode možete popiti i pokoju čašu cijeđenog soka od naranče ili mlijeko kako biste nadoknadili elektrolite koje ste izgubili znojenjem.

 

Pazite na odjeću 

 

Neka vam odjeća bude svjetlijih boja i neka bude prozračna. Mrlje od znoja će biti minimalne, a spriječit ćete i osipe koji se mogu pojaviti ispod grudi ili na području trbuha.

 

Koristite veći zaštitni faktor 

 

Ako inače koristite kremu za sunčanje zaštitnog faktora 15, sada je vrijeme da kupite nešto veći faktor. Prije svega vodite brigu o svojem zdravlju, a tek onda o drugim stvarima.

 

Priuštite si masažu 

 

Mislim da ovo ne treba previše objašnjavati. Smanjit će vam se oticanje i kada dođe vrijeme za to bit ćete spremnije za trudove.

 

Nosite prave tenisice 

 

Ljeto se čini idealnim za nošenje sandala ili japanka, ali zdravija opcija su udobne tenisice koje će biti bolja podrška za vaš trbuh. Još, ako su broj veće nitko sretniji od vas. 

 

(HMS, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook