PODVUČENO ŽUTIM/ KO SE VOLI, TAJ SE TUČE

Velika ljubavna afera izazvala kadrovski sukob unutar Naše stranke!?!

Front31.07.17, 17:08h

Velika ljubavna afera izazvala kadrovski sukob unutar Naše stranke!?!
Istovremeno, po infomacijama koje ima DEPO Portal, jedan od razloga za sukob i javnu ostavaku sekretara ove stranke Albina Zuhrića jeste i navodna velika ljubavna afera unutar ove stranke

Unutarstranački sukob drma Našu stranku, opozicijsku stranku sa dosta jakom pozicijom u glavnom gradu BiH.

 

U svojoj objavi na Facebooku Albin Zuhrić je, između ostalog, naveo:


 
"Pridružio sam se Našoj stranci nedugo nakon što je izbjegnuto gašenje Naše stranke 2011. god. Zapuštene, stare kancelarije, troje ljudi koji su tu radili, mnogo dugova, percepcija organizacije koja je pred gašenjem, lokalne organizacije u raspadu... Od tada smo se preselili, vratili dugove, utrostručili prihode, zaposlili sjajne nove ljude, podigli lokalne organizacije, imali tri kampanje i u svakoj postizali bolje rezultate od prethodne... Danas je Naša stranka ozbiljna, organizovana politička organizacija sa perspektivom, koja nikada nije bila umiješana u skandal, i koja neumorno raste na svakom polju. Ako sam lično doprinio i djeliću ovoga što smo napravili posljednjih godina, onda odlazim sretan i zadovoljan".

 

Zuhrić potom dodaje:

 

"Iako ne prelazim na neku drugu poziciju, kao što i iduće izbore preskačem, te neću biti kandidat, želim poručiti mojim saborcima i saborkinjama da ponosno ostajem član Naše stranke, i svoje slobodno vrijeme ću koristiti da pomognem stranci kada god budem u prilici".

 

 

Odlazak Zuhrića iz Naše stranke, prema informacijama koje ima portal Slobodna Bosna, rezultat je višemjesečnog sukoba koji traje unutar ove stranke. Naime, u Našoj stranci došlo je do sukoba između aktuelnog predsjednika stranke Predraga Kojovića i bivšeg predsjednika i aktuelnog zastupnika u Parlamentu Federacije BiH Dennisa Gratza. Pritom se članstvo stranke podijelilo na one koji su "za Peđu" i one koji su "za Dennisa", a upravo je Albin Zuhrić važio za najodanijeg saradnika i saveznika Gratza. S druge strane najvažnija osoba u "Peđinom klanu" je potpredsjednica Naše stranke i zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Sabina Ćudić.

 

sabina-cudic-predrag-kojovic

 

Podsjetimo da je nekoliko dana prije Zuhrića, i bivši PR ove stranke Haris Imamović, koji je također važio za osobu blisku Dennisu Gratzu, dao otkaz. Na ovaj način očito je da je struja okupljena oko Kojovića odnijela prevagu te da će pozicija Gratza unutar stranke prema svemu sudeći biti marginalizirana. U tom pogledu nakon odlaska Imamovića i Zuhrića moguće je očekivati novo osipanja unutar stranke, ali dolazak u stranku novih kadrova. 

 

Istovremeno, po infomacijama koje ima DEPO Portal,  jedan od razloga za sukob jeste i navodna velika ljubavna afera  unutar ove stranke. 

 

(DEPO Portal/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook