Zbog zavođenja cenzure

SDP traži ostavku direktora Televizije Sarajevo

Hronika28.07.17, 14:35h

SDP traži ostavku direktora Televizije Sarajevo
Iz ove stranke upozoravaju da mediji bez slobode postaju batina u rukama onoga koji tu slobodu ukida te optužuju SDA da to želi napraviti od TVSA i svakog drugog medija

 

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH je saopćila da je "zavođenje cenzure na TVSA i zabrana objavljivanja vijesti o redukciji vode u Sarajevu školski primjer zloupotrebe položaja i gaženja slobode medija".

 

U saopćenju za javnost ove stranke ističe se kako je TVSA javna televizija koju plaćaju građani iz budžeta kantona, a ne "privatna SDA televizija". 

 

-Dužnost javnog servisa je da obavijesti građane o tome da neće biti vode, bez obzira što SDA misli da će neobjavljivanjem vijesti o redukciji, voda poteći iz suhih slavina. Posebno je degutantno i za svaku osudu ponašanje direktora Elvira Resića prema novinarki Sunčici Šehić koja se eto drznula objaviti informaciju koji dio Sarajeva će ostati bez vode - saopćeno je iz SDP-a.

 

Iz ove stranke upozoravaju da mediji bez slobode postaju batina u rukama onoga koji tu slobodu ukida te optužuju SDA da to želi napraviti od TVSA i svakog drugog medija.

 

-Zato se ovo ponašanje mora zaustaviti i Resić treba odmah dati ostavku. Ako on ne želi odstupiti onda Vlada i Skupština KS imaju obavezu da ga smijene - navodi se u saopćenju SDP-a  i dodaje kako će u suprotnom biti sasvim jasno da Vlada i njena većina u Skupštini KS "podržavaju cenzuru i pretvaranje TVSA u megafon SDA".

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook