Služba za zajedničke poslove institucija BiH

Nema više kafe, čaja i sladoleda za parlamentarce: 'Ovakvom odlukom nanesena je velika šteta budžetu BiH'

Front26.07.17, 12:10h

Nema više kafe, čaja i sladoleda za parlamentarce: 'Ovakvom odlukom nanesena je velika šteta budžetu BiH'
Kancelarija je poništila tendersku dokumentaciju koju je Služba za zajedničke poslove raspisala u postupku nabavke hrane i pića

 

Služba za zajedničke poslove institucija BiH u trećem mjesecu ove godine obavijestila je državne parlamentarce o finansijskim i drugim posljedicama primjene rješenja Kancelarije za razmatranje žalbi BiH, javljaju agencije, a prenosi RTV BN.

 

Kancelarija je poništila tendersku dokumentaciju koju je Služba za zajedničke poslove raspisala u postupku nabavke hrane i pića (nabavka kafe, čajeva i sladoleda) iz razloga što je po mišljenju Kancelarije za razmatranje žalbi nedozvoljeno uz nabavku roba zahtijevati i ustupanje opreme za pripremanje tih roba.

 

"Ovim stavom biće ugrožen ustaljen rad Službe u pružanju usluga posluživanja kafe i toplih napitaka u institucijama BiH", navode iz Službe za zajedničke poslove BiH.

 

Dosadašnja praksa bila je da su ponuđači koji su učestvovali na tenderu besplatno nudili na korištenje aparate za kafu i njihovo servisiranje, što je po mišljenju Kancelarije za razmatranje žalbi BiH, nedozvoljeno.

 

Iz Službe za zajedničke poslove BiH tvrde da je ovakvom odlukom nanesena i velika šteta budžetu BiH jer se nameće obaveza nabavke opreme vrijedne čak 250 hiljada maraka neplaniranih u budžetu BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook