ma nema nas ni na mapi

Ništa od koncerta Rolling Stonesa u BiH: Sarajevo NE ispunjava sigurnosne uvjete, a evo i koje...

Showbizz25.07.17, 19:14h

Ništa od koncerta Rolling Stonesa u BiH: Sarajevo NE ispunjava sigurnosne uvjete, a evo i koje...
Kao razloge navode kako Sarajevo ne posjeduje pokriveni stadion niti dvoranu zatvorenog tipa koja može primiti više od 50.000 posjetitelja i zahvaljuju se gradonačelniku Sarajeva, premijeru ŽS, načelniku Općine Trnovo i drugim ustanovama i kompanijama

 

Organizacija Front Studio1, koja je spominjana kao inicijator dolaska najveće rock grupe u povijesti, Rolling Stonesa u Sarajevo, konačno se oglasila priopćenjem u kojem javljaju kako od tog posla nema ništa- piše HMS.

 

“Kao nesuđeni organizatori planiranog nastupa grupe The Rolling Stones na Bjelašnici 10. kolovoza 2017., sa žaljenjem priopćavamo da nakon odgađanja cjelokupne ljetne euroturneje za jesen, a navodno iz sigurnosnih razloga, Sarajevo ne ispunjava uvjete za eventualni jesenji koncert i definitivno nije uvršteno u plan turneje”, navode u pismenom obraćanju.

 

Kao razloge navode kako Sarajevo ne posjeduje pokriveni stadion niti dvoranu zatvorenog tipa koja može primiti više od 50.000 posjetitelja i zahvaljuju se gradonačelniku Sarajeva, premijeru ŽS, načelniku Općine Trnovo i drugim ustanovama i kompanijama.

 

“Sarajevo je, za razliku od konkurentnih balkanskih metropola, ispunilo sve tražene zahtjeve menadžmenta TRS u New Yorku, i ostaje utjeha da bend neće gostovati niti u jednom gradu jugoistočne Evrope”, stoji u priopćenju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook