Policija zatvorila dio šume na granici s Njemačkom

Ovo je muškarac koji je napadao ljude motornom pilom u Švicarskoj: U toku velika potjera

Hronika25.07.17, 17:14h

Ovo je muškarac koji je napadao ljude motornom pilom u Švicarskoj: U toku velika potjera
Osumnjičeni je Franz Wrousis (51) i još uvijek se nalazi u bijegu, više od 24 sata nakon napada koji se dogodio u uredima osiguravajuće kuće CSS, nedaleko od granice s Njemačkom, piše BBC

 

Švicarska je policija izdala međunarodnu tjeralicu za muškarcem koji je u ponedjeljak u gradu Schaffhausenu u napadu motornom pilom ozlijedio najmanje pet osoba, od kojih dvoje teško.


Osumnjičeni je Franz Wrousis (51) i još uvijek se nalazi u bijegu, više od 24 sata nakon napada koji se dogodio u uredima osiguravajuće kuće CSS, nedaleko od granice s Njemačkom, piše BBC.

 

Policija je u utorak objavila i noviju fotografiju Franza Wrousisa, vjeruju da je još uvijek naopružan i opasan, a otkrili su i da je već ranije osuđivan zbog prekršaja vezanih uz neregistrirano vatreno oružje, 2014. i 2016. Tad je osuđen na 10 i 20 dana zatvora. ‘Tko god ga vidi ili sretne, treba ga izbjegavati i odmah javiti policiji’, upozorio je glasnogovornik policije građane.

 
Kako javlja švicarski dnevnik Blick, koji donosi vijesti iz sata u sat, intenzivna potraga se nastavlja, a prije nekoliko sati policija je okružila i zatvorila jedan dio šume gdje se možda skriva. Specijalna policija svim raspoloživim sredstvima, uključujući helikoptere, u ovim trenucima detaljno pročešljava to područje.

 

Objavljeno je i da je ubojica u vrijeme napada nosio istu zelenu jaknu kao i na slici.

 
Policija je cijelu noć s psima pretraživala područje blizu njemačke granice, no nisu pronašli dokaza da je osumnjičeni napustio Švicarsku.

 

Wrousis je navodno živio u šumi nekoliko tjedana, no prije toga godinama nije imao stalnu adresu. Prema objavljenim podacima, ima 51 godinu i visok je oko 1,90 m. Izgleda zapušteno i boluje od shizofrenije zbog čega može reagirati agresivno.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook