bit će predata kantonalnom tužilaštvu zdk

Akcija 'Reket': A.J. iz Zenice uhapšena zbog iznude i ugrožavanja sigurnosti

Hronika25.07.17, 16:42h

Akcija 'Reket': A.J. iz Zenice uhapšena zbog iznude i ugrožavanja sigurnosti
Privedena osoba je zadržana u službenim prostorijama poslije čega su ovlašteni policijski timovi izvršili pretrese kuća, pratećih objekata i vozila na dvije lokacije u Zenici

 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUPZDK-a su, u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona u okviru operativne akcije kodnog naziva "Reket", lišili slobode osobu A.J., rođenog 1978. godine, iz Zenice.

 

U proteklom periodu policija je preduzimala intenzivne mjere i radnje s ciljem prikupljanja dokaza i dokumentovanja više krivičnih djela A.J., kojeg su danas na području Zenice uhapsili službenici Sektora kriminalističke policije i pripadnici Specijalne policijske jedinice MUPZDK-a.

 

Privedena osoba je zadržana u službenim prostorijama poslije čega su ovlašteni policijski timovi izvršili pretrese kuća, pratećih objekata i vozila na dvije lokacije u Zenici. 

 

Nakon kriminalističke obrade, prikupljenih dokaza i obavještenja, A.J. će biti predata na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Iznuda" i krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti", saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću policije MUP-a ZDK.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook