Čuveni bokser otkrio bolne detalje iz svog života

Ispovijest Mikea Tysona: Silovao me je kad sam bio dijete, nikom nisam smio da kažem

Lifestyle25.07.17, 13:42h

Ispovijest Mikea Tysona: Silovao me je kad sam bio dijete, nikom nisam smio da kažem
Bio sam dječak. On je bio stariji čovek. Tukao me i seksualno zlostavljao, ispičala je legenda boksa

 

Čuveni bokser i legenda ovog sporta Mike Tyson otkrio je detalje iz svog života, koje je malo ko znao.

 

Tyson je imao teško djetinjstvo... odrastao je na ulici, šurovao sa njujorškom bandom, radio mnoge sitne, ali mutne radnje, a takođe je bio i žrtva seksualnog zlostavljanja.

 

- Bio sam dječak. On je bio stariji čovek. Tukao me i seksualno zlostavljao. Nikad ga nakon toga nisam vidio, niti sam kome pričao. Kad sam smogao snage da to uradim, rekli su mi da to ne znači da si manje muškarac jer se dogodilo. Nije mi nelagodno nego to je samo nešto što se dogodilo. Nije imalo velik uticaj na moj život. To sam prebrodio tokom svojih bokserskih dana - rekao je Tyson u intervjuu za američke medije.

 

Ono što je manje poznato je to da je Tyson bio mirno i povučeno dijete, sve dok mu u jednom trenutku nije pukao film.

 

Naime, jedina strast u mlađim danima bili su mu golubovi, a nakon što je jedan dječak odrubio glavu njegovom omiljenom golubu, Mike se razbjesnio i tako pretukao nasilnika da je i sam bio zapanjen snagom kojom je to učinio. Kako kažu biografi, u tom trenutku "prepoznao je grublju stranu svoje ličnosti" i odlučio da se bavi boksom. 

 

Uspjesi u ringu bili su još daleko, a Mikeovu snagu zapazili su "žestoki" dječaci iz kraja i uključili ga u bandu. Do svoje 13. već je stekao pozamašan policijski dosije, jer je do tada bio hapšen 38 puta. Kada je sa svega 12 godina uhvaćen u oružanoj pljački, poslat je u popravni dom u blizini Njujorka.

 

- Nikad nisam vidio majku koja je sretna zbog mene i zbog stvari koje radim. Znala me jedino kao divlje dijete koje trči po ulicama i dolazi kući s novom odjećom za koju je znala da nisam platio. Nikad nisam dobio priliku da pričam sa njom ili je upoznam. Profesionalno, to nije imalo nikakav uticaj na mene. Ali me slomilo emocionalno - ispričao je Mike.

 

(alo.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook