FILMSKA POTJERA ZAVRŠILA HAPŠENJEM

Drama na Ilidži: Pucao zbog ljubomore, izazvao sudar, pa pobjegao držeći krim-inspektora na nišanu...

Hronika24.07.17, 10:16h

Drama na Ilidži: Pucao zbog ljubomore, izazvao sudar, pa pobjegao držeći krim-inspektora na nišanu...
Sve je započelo u nedjelju ujutru, oko 9.45 sati, kada je on, kako nezvanično saznaje Faktor, pucao u pravcu automobila muškarca, za kojeg je navodno sumnjao da ga supruga s njim vara. Ispostavilo se, međutim, da to uopće nije bila ta osoba na koju je ciljao

 


Tridesetosmogodišnji Aldin Džaltur iz sarajevskog naselja Hrasnica trenutno je na kriminalističkoj obradi u MUP-u Kantona Sarajevo, nakon pravog haosa koji je izazvao juče ujutru na Ilidži.


Džaltur je uhapšen u Hrasnici nakon dramatične potjere koja je uslijedila nakon što je pucao iz pištolja na parkingu ilidžanske Termalne rivijere, piše Faktor.


Sve je započelo u nedjelju  ujutru, oko 9.45 sati, kada je on, kako nezvanično saznaje Faktor, pucao u pravcu automobila muškarca, za kojeg je navodno sumnjao da ga supruga s njim vara. Ispostavilo se, međutim, da to uopće nije bila ta osoba na koju je ciljao.


Odmah nakon toga, Džaltur se dao u bijeg prema naselju Otes. Došavši u blizinu podvožnjaka u Barskoj ulici, ispred sebe je na cesti udario u automobil BMW. Potom je izašao iz vozila i sukobio se s vozačem BMW-a, želeći mu oteti auto. Vozača je udario šakom, razbivši mu arkadu. U tom trenutku, sasvim slučajno, cestom su naišli pripadnici sarajevske krim-policije, koji su bili na putu ka poslu.


Vidjevši dva vozila i krvavog vozača BMW-a kako leži, istražitelji su zaustavili auto i istrčali da pomognu, misleći da se radi o saobraćajnoj nesreći.


Džaltur je tad iskočio iza vozila i uperio pištolj krim-inspektoru u glavu. Držeći ga tako na nišanu, uskočio je u svoje vozilo, kojim je potom udario u policijsko vozilo, a zatim nastavio dalje bježati.


Ne želeći dovoditi u opasnost živote građana u naseljenom mjestu, policajci su ga pustili da pobjegne, obavijestivši o tome patrole na terenu.


Džaltura je policija konačno sustigla u blizini zgrade u kojoj stanuje, u ulici Igmanskog bataljona u Hrasnici, gdje su ga izvukli iz vozila i uz upotrebu sile, uhapsili.


On je predat u prostorije Osjeka za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS, a nakon kriminalističke obrade će, najvjerovatnije biti predat u nadležnost tužioca sarajevskog Kantonalnog tužilaštva uz izvještaj o počinjenih više krivičnih djela među kojima su izazivanje opće opasnosti, napad na službenu osobu, pokušaj razbojništva...


Vozač BMW-a je, kako saznaje Faktor, nakon ukazane ljekarske pomoći, pušten na kućno liječenje i na sreću nije zadobio teže povrede.

 

(Faktor/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook