Havarija u studiju, prijete sankcije

Drama na HRT-u: To se ne pamti ni u najtežim ratnim danima! Zašto je Dnevnik kasnio čitavih 12 minuta?!

Ekran23.07.17, 10:26h

Drama na HRT-u: To se ne pamti ni u najtežim ratnim danima! Zašto je Dnevnik kasnio čitavih 12 minuta?!
Do problema je, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, došlo zbog velikog kvara na glavnom tonskom pultu

 


Središnji Dnevnik HRT-a sinoć je počeo s dvanaest minuta zakašnjenja. U 19 sati krenula je najava, ali nije bilo tona. To je trajalo nekoliko minuta, a potom je nestalo i slike te je program prekinut. Na ekranu se vidio samo logo HRT-a, a onda je nešto prije 19.15 sati Dnevnik krenuo ispočetka. Urednica i voditeljica Mirjana Posavac rekla je da emitiraju iz drugog studija jer se dogodila, kako je rekla, “teška havarija”, piše Jutarnji.hr.
 

- Poštovani gledatelji, dobra večer još jednom u Dnevniku HRT-a, ovaj put iz drugog studija. Naime, to su te male situacije koje se mogu dogoditi u emisijama uživo. Ovaj put dogodila se teška havarija u našoj tehnici, zbog čega ponovno počinjemo s Dnevnikom i prvim prilogom - najavila je Posavac.


Do problema je, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, došlo zbog velikog kvara na glavnom tonskom pultu.


- Postoje dvije režije, 4 i 5, koje servisiraju Informativni program. Do pretprošle godine nabavljala se ista oprema za obje režije. To se radilo kako bi se u slučaju kvara program brzo mogao nastaviti iz druge režije. No, u vrijeme bivše uprave takav tip nabave je promijenjen, nova oprema nije kompatibilna i zato se nismo mogli brzo prebaciti iz jedne režije u drugu - rekao je izvor blizak vodstvu HRT-a. 


Dodao je da je plan nabave za novu opremu napravljen u vrijeme kad je ravnatelj HRT-a bio Goran Radman, a šef tehnologije Duško Zimonja. Da bi se Dnevnik HRT-a nastavio emitirati, u tih dvanaest minuta, koliko je trajao prekid, kažu na HRT-u, cijela ekipa, tonski i video materijali morali su se prebaciti na drugi kat, u režiju 5. 


Doznaje se i da je riječ o većem kvaru za koji sinoć nisu znali kada će biti otklonjen.


- Zbog ovog prekida i kašnjenja bit će provedena interna istraga, a odgovorni će biti sankcionirani - doznaje Jutarnji od izvora bliskih vrhu HRT-a.


Ovo je prvi put, govore na HRT-u, da je Dnevnik kasnio. Na Prisavlju kažu da se to nije nikada dogodilo, pa čak ni u vrijeme ratnih godina. Pamte samo da je jednom, i to četiri sekunde, zakasnio nedjeljni Dnevnik Gorana Milića


S HRT-a su sinoć poslali priopćenje u kojem se izvinjavaju gledateljima zbog prekida u emitiranju.

 

(Jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


DEPO
KOMENTARI