MJEŠTANKA HTJELA DA SE OKUPA

Bijes i buka na Hvaru: Nisu mi dali da uđem na plažu dok ne platim, a uopšte nemaju koncesiju!

Hronika23.07.17, 10:03h

Bijes i buka na Hvaru: Nisu mi dali da uđem na plažu dok ne platim, a uopšte nemaju koncesiju!
Na Facebook grupi Javno je dobro, mještanka je iznijela svoju priču i požalila se kako su je u Camp Vira zaustavili i htjeli joj naplatiti ulaz na plažu 30 kuna (8 KM), a pri tom uopšte nemaju koncesiju

 

 


Tema koncesija na Jadranu i dalje je vruća tema, a na meti su sve češće i lokalni stanovnici koji se u jeku sezone požele okupati u moru, i to na gradskoj plaži. I to tamo gdje se kupaju godinama, pa i decenijama.


Brojni koncesionari počeli su sebi uzimati za pravo da stanovništvo tjeraju s plaže ukoliko ne plate ležaljke ili ne kupe sok, kao što je nedavno i bio slučaj u Opatiji.


A najnoviji slučaj zabilježen je na Hvaru...   Na Facebook grupi Javno je dobro, mještanka je iznijela svoju priču i požalila se kako su je u Camp Vira zaustavili i htjeli joj naplatiti ulaz na plažu 30 kuna (8 KM), a pri tom uopšte nemaju koncesiju, prenosi Dalmacija danas.


- Evo danas na Hvaru, u Camp Vira, na ulazu su me zaustavili i htjeli mi naplatiti 30 kn ulaz na plažu. Provjerila sam u katastru koncesija i pitala grad Hvar da li imaju i koju koncesiju? I prije sedam godina jednom su tražili odobrenje od grada i nakon toga konceciju nisu produžavali... NAPLAĆUJU ULAZ NA PLAŽU 30kn ZA KOJU NEMAJU KONCESIJU! IZNAJMLJUJU LEŽALJKE I KAJAKE I BRANE DOMAĆIMA DA UĐU! Mi domaći ulazimo na okoljnji ulaz preko buska i kamenja...., napisala je ogorčena mještanka Hvara.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook