Trumpov tim nastavlja da se rasapada

Portparol Bijele kuće Sean Spicer podnio ostavku: Mediji ga ismijavali od samog početka, evo zbog čega

Front21.07.17, 19:09h

Portparol Bijele kuće Sean Spicer podnio ostavku: Mediji ga ismijavali od samog početka, evo zbog čega
The New York Times je prvi objavio vijest o ostavci, koju je Spicer podnio nakon 182 dana na ovom položaju

 

Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer podnio je ostavku, javljaju svjetski mediji.
 

Sean Spicer je dao otkaz samo nekoliko minuta nakon što je predsjednik Donald Trump kao voditelja komunikacija imenovao poduzetnika i ulagača Anthonyja Scaramuccija.
 

The New York Times je prvi objavio vijest o ostavci, koju je Spicer podnio nakon 182 dana na ovom položaju. Glasine o mogućnosti ostavke su kružile više od mjesec dana jer se Bijela kuća u posljednje vrijeme sve više oslanjala na Sarah Huckabee Sanders u odnosima s medijima.
 

Mediji ga ismijavali od samog početka
 

Spicer se posljednji puta pojavio pred kamerama 23. juna. Od samog početka na ovom položaju mediji su ga ismijavali zbog laganja o veličini publike na Trumpovoj inauguraciji. Već drugi dan nadužnosti Spicer je lažno izjavio da je to bila "najveća publika ikada na predsjedničkoj inauguraciji".
 

Ponovo je ismijan kada se sakrio od novinara u grmlje kod Bijele kuće kako bi izbjegao pitanja o Trumpovom otpuštanju direktora FBI-a Jamesa Comeyja, od kojeg je predsjednik zatražio da prekine istragu o miješanju Rusije u izbore.
 

Bio je poznat i po jedno te istom odgovoru na svako pitanje o Trumpovim objavama na Twitteru: "Tweet govori sam za sebe".

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook