Uzrok požara otvoreni plamen ili žar

Je li ovo dokaz da su požari u Dalmaciji podmetnuti: Vatrogasci u Gradcu pronašli cigaretu omotanu šibicama!

Hronika21.07.17, 15:20h

Je li ovo dokaz da su požari u Dalmaciji podmetnuti: Vatrogasci u Gradcu pronašli cigaretu omotanu šibicama!
Neki su korisnici prokomentirali kako ove fotografije nije trebalo objaviti jer mogu poslužiti drugim bolesnicima, nego ih je trebalo predati policiji da uzme otiske i istraži slučaj

 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otkrio je jučer na sjednici Vlade da uzrok velikog požara u Splitu nije bilo kvar na dalekovodu, kako se mislilo, već da je najvjerovatniji uzrok požara otvoreni plamen ili žar.

 

Na Facebook stranici DVD-a općine Gradac osvanula je objava s fotografijama koja baca novo svjetlo na ovu temu.

 

- Pronašli smo dokaz da se požari podmeću, naime jutros u Gradcu na jedinom mjestu koje je još uvijek ostalo netaknuto vatrom, pronađena je cigareta oko koje su omotane šibice. Služila je piromanu da zapali vatru sa odgodom kako bi na vrijeme mogao pobjeći sa mjesta. Mi riskiramo živote, ulazimo u vatru, spašavamo ljude i imovinu, a što oni rade, podmeću, je li ovo terorizam???, stoji u objavi na Facebooku.

 

Neki su korisnici prokomentirali kako ove fotografije nije trebalo objaviti jer mogu poslužiti drugim bolesnicima, nego ih je trebalo predati policiji da uzme otiske i istraži slučaj. Drugi ističu kako bi opušak cigarete trebalo odnijeti na DNK analizu.

 

Bilo kako bilo, ove fotografije zasigurno idu u prilog tezi da su požari vjerovatno podmetnuti.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook