LJETO U PUNOM JEKU

Vikend prognoza: Nadate se kiši ili osvježenju? Evo šta najavljuju bh. meteorolozi...

Hronika21.07.17, 10:34h

Vikend prognoza: Nadate se kiši ili osvježenju? Evo šta najavljuju bh. meteorolozi...
U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano i vruće, tokom dana uz mjestimičnu malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ili u večernjim satima pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, zapadnim i sjeveroistočnim područjima Bosne

 

 

Vjetar, slab do umjeren, na zapadu Bosne i u Hercegovini zapadni i jugozapadni, a u ostatku BiH, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 32 do 38 stupnjeva. 

 

U subotu će biti sunčano i vruće. Poslijepodne ponegdje u centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne je moguć slab pljusak kiše. Jutarnja temperatura kretat će se od 15 do 21, na jugu od 20 do 24, a najviša dnevna od 33 do 39 stupnjeva. 

 

U nedjelju će biti sunčano i vruće. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu od 20 do 25, a najviša dnevna od 32 do 38 stupnjeva. 

 

U ponedjeljak će biti sunčano i vruće, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Krajem dana i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u Krajini, Posavini i na sjeveroistoku Bosne.

 

Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 19 do 23, a najviša dnevna od 32 do 38 stupnjeva, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Preporučuje se izbjagavanje vožnje na duže relacije tokom dana

 

Zbog visokih dnevnih temperatura vozačima se preporučuje izbjegavanje vožnji na duže relacije tokom dana, a ukoliko se ipak putuje, savjetuju se češće pauze.  

 

Danas do 17 sati zbog radova na redovnom održavanju tunela Kupreška vrata na magistralnom putu M-16 Bugojno-Kupres, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 

 

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Maglaj-Žepče, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres, kao i magistralni put M-18 na području Živinica.  

 

Pojačan je promet vozila na GP Doljani u oba smijera, na izlazu iz BiH na GP Ivanica, kao i na GP Bosanska Gradiška na ulazu u BiH. Zadržavanja na ovim prijelazima za sada su od 30 do 45 minuta. Dani vikenda su pred nama, tako da tokom dana očekujemo pojačan promet vozila i duža zadržavanja na većini graničnih prijelaza, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook