POTPISAN UGOVOR O SARADNJI

BH Telecom i LANACO u zaštiti korisnika usluga BH Telecoma: Sigurnost uz nove pakete i pristupačne cijene

Biznis Klub20.07.17, 22:29h

BH Telecom i LANACO u zaštiti korisnika usluga BH Telecoma: Sigurnost uz nove pakete i pristupačne cijene
Ova saradnja poboljšat će sigurnost korisnika BH Telecoma i donijeti im različite pakete usluga po pristupačnim cijenama, koje su namijenjene privatnim korisnicima usluga BH Telecoma

 

BH Telecom i LANACO potpisali su Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji za antivirusna rješenja i Internet zaštitu korisnika BH Telecoma baziranom na proizvodima kompanije Kaspersky LAB.


Ova saradnja poboljšat će sigurnost korisnika BH Telecoma i donijeti im različite pakete usluga po pristupačnim cijenama, koje su namijenjene privatnim korisnicima usluga BH Telecoma.


Izvršni direktor za tehnologiju i razvoj servisa i član Uprave BH Telecoma, dr. Tarik Čaršimamović, ovim povodom je izjavio:


- Zadovoljstvo nam je predstaviti novi set proizvoda u BH Telecomu, kojim ćemo u saradnji sa partnerom LANACO iz Banja Luke, putem sigurne i napredne platforme BH Telecoma, omogućiti našim privatnim korisnicima najnovija rješenja u oblasti antivirusne online zaštite renomiranog branda Kaspersky LAB-a, počev od 01. 08. 2017. godine. Projekt antivirusne online zaštite koji razvijamo s partnerima u BiH je dio palete projekata na kojima BH Telecom intenzivno radi u cilju unapređenja cjelokupnog seta usluga i servisa za svoje korisnike na svom strateškom putu održanja i jačanja liderske pozicije BH Telecoma na telekomunikacijskom tržištu. U cilju ponude raznovrsnosti za naše krajnje korisnike, BH Telecom ima intenciju već naredne sedmice potpisati ugovor i sa kompanijom Zemana d.o.o. koja nudi paletu svojih produkata iz oblasti online zaštite. Cilj nam je našim vjernim korisnicima pružiti, pored Interneta i usluga na Internetu, dodatno i zaštitu za sigurno korištenje navedenih servisa. Istodobno, ne želimo se ograničiti na samo jedan brend, već našim korisnicima ponuditi višestruk izbor, u skladu s njihovim potrebama i mogućnostima.

 

bh-telecom-lanaco2


Tom prilikom je izvršni direktor za razvoj poslovanja i član Uprave BH Telecoma prof. dr. Duljko Hasić, čija direkcija je nosilac ovih projektnih aktivnosti, naglasio:


- Licencirana antivirusna zaštita je u svijetu dobro poznata i predstavlja dio korisničke svakodnevnice fizičkih i pravnih lica, no u BiH je nešto na čemu se definitivno mora jače poraditi, posebno u domenu podizanja svijesti ljudi o potrebi posjedovanja antivirusne, antispy i antimalware zaštite u online svijetu, na što su korisnici internet servisa na razvijenim telekomunikacijskim tržištima već uvelike pozvani i navikli. Ovo je još jedna od usluga koja će našim privatnim korisnicima omogućiti da kroz pristup i korištenje napredne infrastrukture BH Telecoma zaštite sebe, a posebno svoje najmlađe od cyber kriminala koji je svakodnevan i koji se u ekstremnim oblicima ogleda u krađi identiteta i ličnih podataka ili pak financijskim zloupotrebama, rekao je g. Hasić.


Nebojša Ninić, generalni menadžer kompanije LANACO, izrazio je zadovoljstvo što će korisnici BH Telecoma biti u mogućnosti povećati svoju bezbjednost na internetu. Ovom prilikom Ninić je istakao i značaj zajedničkog partnerstva koje će donijeti mnoge pogodnosti korisnicima BH Telecoma.


- LANACO je preko 20 godina partner kompanije Kaspersky LAB u Bosni i Hercegovini, i imamo na desetine hiljada zadovoljnih korisnika širom zemlje. Ova saradnja pružiće korisnicima usluga BH Telecoma, da uz mjesečnu pretplatu imaju priliku biti zaštićeni prilikom korištenja Internet usluga, ali i da mogu zaštititi svoje najmlađe članove porodice od opasnosti koje vrebaju na internetu, kao i na operativnim sistemima svojih pametnih telefona. Svim korisnicima BH Telecoma omogućavamo testni period u prvom mjesecu aktivacije usluge, tokom kojeg su licence besplatne za sve Kaspersky LAB produkte. LANACO će sa svoje strane obezbijediti kompletnu infrastrukturu, te pružiti svu tehničku podršku u implementaciji i korištenju servisa. Nadamo se dugoročnoj saradnji koja će korisnicima BH Telecoma dati visok nivo zaštite u protoku podataka i sigurnost prilikom korištenja različitih internet servisa, naglasio je Ninić.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook