FOTO i VIDEO/ 2:0 u revanš utakmici

Uprkos hrabroj igri, Željo poražen od AIK-a: Kraj evropskog puta za Plave

Sport20.07.17, 21:00h

Uprkos hrabroj igri, Željo poražen od AIK-a: Kraj evropskog puta za Plave
AIK je riješio posao u 85. minuti kada je za 2:0 pogodio Gotiom

 

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

 

Željezničar je poražen na Friends Areni od AIK-a sa 2:0 u revanš utakmici drugog pretkola Evropske lige, tako da su Plavi završili završili evropski put, jer je prva utakmica na Grbavici završena bez pogodaka.


Prva prilika na utakmici viđena je u trećoj minuti. Zakarić je iskosa sa lijeve strane šutirao, ali nije bilo problema za golmana AIK-a. AIK je igrao otvoreno, što je davalo Željezničaru šanse za kontre.


Ponovo opasan napad Šveđana viđen je u devetoj minuti, a Bogičević je izbio loptu u korner. Goitom je u 16. minuti šutirao glavom daleko preko gola. Opasna situacija pred golom Plavih desila se u 22. minuti, ali Sundgren nije dobro zahvatio loptu.


Veliku šansu AIK je imao u 26. minuti. Markkanen je šutirao pored gola. Dalekometan udarac Stevanovića u 24. minuti otišao je preko gola. Željezničar je u finišu poluvremena izveo dobru kontru, ali na kraju igrači Plavih se nisu dobro snašli.


Samo nakon tri minute igre u nastavku AIK je poveo. Nakon centaršuta, Johansson je glavom pogodio. Odličan je šutirao Olsson u 52. minuti, ali sjajno je reagovao Kjosevski. Goitom je bio sam pred golom Željezničara 54. minuti, no spetljao se.


Veliku priliku Željezničar je imao u 72. minuti. Nakon dobre kontre Nikolić je šutirao, ali golman AIK-a nije imao problema. Novu sjajnu šansu Plavi su imali u 77. minuti. Nikolić je šutirao iz prve nakon jedne odbijene lopte, no jedan od igrača AIK-a je izbio loptu u posljednji trenutak.

 

Odličan prodor Sinanovića viđen je u 78. minuti, no Šveđani su se spasili. Prizeman udarac Ishizaki je uputio prizeman udarac u 82. minuti, a Kojosevski nije imao problema. Golman tima sa Grbavice imao je još jednu odličnu reakciju nakon udarca Therna u 84. minuti.


AIK je riješio posao u 85. minuti kada je za 2:0 pogodio Gotiom.

 


A-Z_2-0_FT by clipsbh


AIK – Željezničar 2:0 (Johansson 48’, Gotiom 85’)


Stadion: Friends Arena. Sudija: Georgios Kominis (Grčka). Žuti karton: Karlsson, Johansson, Goitom (AIK), Blagojević, Radinović, Zeba, Bogičević, Projić (Željezničar).


AIK: Linner, Karlsson, Johansson, Nyholm, Olsson, Blomberg, Markkanen (od 80. minute Avdić), Sundgren, Ishizaki, Saletros (od 57. minute Thern) i Goitom.


ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović (od 81. minute Stanić), Graovac, Bogičević, Projić, Radinović, Blagojević (od 76. minute Beganović), Zeba (od 68. minute Ramović), Zakarić, Zec i Nikolić.

 

 


(scsport.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook