NA RADOST LJUBITELJA STRIPA

U Sarajevu otvorene dvije nove stripoteke: Druženje sa Enisom Čišićem, crtačem čuvenog Marvel Comicsa

Kultura20.07.17, 20:46h

U Sarajevu otvorene dvije nove stripoteke: Druženje sa Enisom Čišićem, crtačem čuvenog Marvel Comicsa
Zbog velikog interesa, naročito mlađih generacija, JU Biblioteka Sarajeva u budućnosti ima u planu realizirati još ovakvih i sličnih sadržaja da bi i na taj način privukla ovu populaciju korisnika


 

Javna ustanova Biblioteka Sarajeva otvorila je dvije bogate stripoteke, u odjeljenjima Mak (Alipašina 6a) i Dobrinja (Omladinskih radnih brigada 2).

 

Obraćajući se ljubiteljima stripa i onima koji žele više čuti o devetoj umjetnosti, Biblioteka Sarajeva je od 18. do 20. jula organizirala i besplatnu trodnevnu interaktivnu radionicu stripa.

 

stripoteka-1

 

Učesnici su se družili s crtačem čuvenog Marvel Comicsa, Enisom Čišićem, umjetnikom, profesorom vizuelnih umjetnosti i autorom više zapaženih uradaka poput Sa:bota i stripa ''Tajna Nikole Tesle''. 

 

stripoteka-enis-cisic
 

Zbog velikog interesa, naročito mlađih generacija, JU Biblioteka Sarajeva u budućnosti ima u planu realizirati još ovakvih i sličnih sadržaja da bi i na taj način privukla ovu populaciju korisnika.

 

- Ovo je svojevrstan poziv i svim drugim entuzijastima, kreativcima, zaljubljenicima u književnost i druge umjetnosti, da posjete jedno od 16 pozajmnih odjeljenja Biblioteke Sarajeva i pokušamo zajedno kreirati nove sadržaje, te da na taj način radimo na izgradnji i obogaćivanju kulturne i urbane scene našeg grada - poručuju iz JU Biblioteka Sarajeva u saopćenju.

 

(Fena/ad)

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook