FOTO/ NOVA VELIKA ULAGANJA U TUZLI

Investicija od preko 2,5 miliona KM: U Pivari Tuzla puštena u rad najsavremenija linija za PET program

Biznis Klub19.07.17, 15:34h

Investicija od preko 2,5 miliona KM: U Pivari Tuzla puštena u rad najsavremenija linija za PET program
- Nema ekonomskog razvoja bez proizvodnje i najbolji primjer za to je Pivara Tuzla, poručuje gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović


U Pivari Tuzla, danas je upriličeno puštanje u rad najsavremenije linije za PET program, čija je investicijska vrijednost preko 2,5 miliona KM, što je nastavak serije velikih ulaganja u modernizaciju pogona.

 

pivara-tuzla-pet-program-1


- Nema ekonomskog razvoja bez proizvodnje i najbolji primjer za to je Pivara Tuzla. Evo vidite, 15 miliona konvertibilnih maraka u tri godine, ulaganja u proizvodnju i osavremenjavanje. Sjetite se priče, ko zakasni u informatizaciji, on će ekonomski propasti, već danas smo svjedoci toga. Sada je Njemačka, zahvaljujući blagovremenom uvođenju robota u proizvodnju, lider ekonomskog razvoja Evrope i svijeta. I mene je najviše obradovalo u ovoj investiciji uvođenje robota, najsavremenijie tehnologije u proizvodnju PET programa. Pivara Tuzla prati svjetske trendove u novim tehnologijama i u robotici. To čini i Grad Tuzla tehnološkim parkom, BIT centrom i podrškom za otvaranje prvog centra za robotiku na Balkanu, koji je u Tuzli, i koji je upravo njemački, odnosno minhensko-tuzlanski, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

 

pivara-tuzla-pet-program-3


U prvom tromjesečju Pivara d.d. Tuzla utrošila je preko 500.000 KM u projekte rekonstrukcije i modernizacije. Nakon proširenja i asfaltiranja kruga kompanije, rekonstrukcije dijela proizvodnog objekta, izvršena je i ugradnja modernijeg i kapacitetom većeg rezervoara za CO2. Planirani program investicija ove kompanije za 2017. godinu iznosi preko 5 miliona KM.

 

pivara-tuzla-pet-program-5

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook