Najteži sati popularnog hrvatskog pjevača

Giuliano: 'Vatra je bila na metar od moje kuće, mislio sam da će izgorjeti. Sve me podsjetilo na '91...'

Hronika19.07.17, 09:03h

Giuliano: 'Vatra je bila na metar od moje kuće, mislio sam da će izgorjeti. Sve me podsjetilo na '91...'
Njegova porodična kuća u ponedjeljak se navečer umalo pretvorila u prah i pepeo, piše Dnevnik.hr

 

Vatrena stihija koja je zahvatila Dalmaciju šokiralala je i brojne poznate Hrvate. Za svoju imovinu nadljudskim naporima borio se i pjevač Giuliano.

 

- To je nevjerovatno. Podsjeća me na '91. Više tu niko ne gleda ko je šta. Svako svakome pomaže, uskače. Jako je lijepo biti s ljudske strane biti Splićanin trenutno - kaže Giuliano koji se s vatrom suočio oči u oči.

 

Njegova porodična kuća u ponedjeljak se navečer umalo pretvorila u prah i pepeo, piše Dnevnik.hr.

 

- Jutros do 6.30 sati bili smo kraj kuća. Vatra je bila na metar doslovno. Velika katastrofa. Bilo je u par momenata jako teško. Mislili smo da nema šanse da kuća preživi - dodaje pjevač.

 

No, zahvaljujući dobrim ljudima i Giulianov porodični dom spašen je u zadnji trenutak.

 

- Kraj moje porodične kuće došli su ljudi koje ne poznajem, susjedi, Torcida, vatrogasci iz Rijeke. Svaka im čast. Hvala im puno, kuću smo uspjeli odbraniti - zahvalio je svima Giuliano.

 

Apokaliptične slike iz Dalmacije svojim je očima gledao i pjevač Ivo Amulić. S prozora svoje kuće u Dućama pored Omiša pratio je dramatičan razvoj situacije.

 

- Bilo je jako haotično stanje. Ja sam odavde s prozora mogao vidjeti vatru koja je gorila na vrhu brda, kazao je Amulić za Novu TV.

 

Kako se vatra više približavala Splitu, Ivi se u kosti uvukao strah i za svoju djecu koja žive u, kako kaže, najljepšem gradu na svijetu.

 

U ovoj dramatičnoj situaciji i Amulića najviše veseli što se još jednom ujedinila cijela Hrvatska.

 

- Ponosan sam na cijelu Hrvatsku. Ovdje je došlo stotinjak vozila iz Zagreba, Rijeke... Ono što me je jako razveselilo je to je da je nekoliko kombija BBB-a i Torcide išlo gasiti vatru zajedno, govori Amulić koji smatra da je najveća katastrofa iza nas.

 

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook