vremenska prognoza za bih

U narednim danima vruće i samo vruće: Evo kad bi nas moglo bar malo 'zaliti'...

Hronika18.07.17, 11:50h

U narednim danima vruće i samo vruće: Evo kad bi nas moglo bar malo 'zaliti'...
U BiH sutra se prijepodne očekuje sunčano vrijeme

 

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana, umjeren razvoj oblačnosti u Hercegovini i u istočnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni.

 

U BiH sutra se prijepodne očekuje sunčano vrijeme.

 

U drugoj polovini dana, umjeren razvoj oblačnosti u Hercegovini, Krajini, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. U planinskim područjima centralne i istočne Bosne može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak.

 

Jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između 11 i 15, na jugu od 17 do 21, a najviša dnevna između 29 i 34, na jugu zemlje do 36 stepeni.

 

U BiH u četvrtak prijepodne pretežno sunčano vrijeme, dok u drugoj polovini dana, očekuje se umjeren razvoj oblačnosti, koji će uvjetovati lokalne pljuskove u centralnim i istočnim područjima Bosne i sjevernim i istočnim dijelovima Hercegovine.

 

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu od 17 do 21, a najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 36 stepeni.

 

U petak u Bosni i Hercegovini bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

 

Tokom dana, razvojem oblačnosti, u centralnim i istočnim područjima, mjestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu od 17 do 22, a najviša dnevna temperatura zraka između 33 i 39 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook